کشور یونان از یک قرن به اینسو شهروندانی مسلمان هم دارد که از زمان امپراطوری عثمانیها در این منطقه باقی ماندهاند. اکنون مسلمانان یونان خواهان قبرستان اسلامی هستند.
به گزارش ردنا (ادیاننیوز)، بر اساس قوانین یونان “نبش قبر پس از سه سال برای کسانی که قبر خریده شده خانوادگی ندارند، اجباریست.” پس از نبش قبر، بقایای اجساد در بخش ضمیمه کلیساهای قبرستان نگهداری میشوند.
این مساله برای مسلمانان پناهنده یا مهاجر به یونان به رنجی مضاعف بدل شده است. از یک سو شرایط سخت آوارگی و پناهندگی که سبب مرگ و میر بالای کودکان خانوادههای مهاجر شده است و از سوی دیگر الزام به نبش قبر بعد از سه سال که در اسلام مذمت شده است.
یونان کشوریست که بیشتر شهروندانش مسیحیان ارتودوکس هستند. قبرستان های مسلمان تنها در تریس، منطقه ای در شمال شرقی این کشور در مرز با ترکیه وجود دارند که ۷۵۰ کیلومتر از آتن فاصله دارد. منطقه تریس برای دفن اجساد مسلمانان برای این خانواده های مهاجر بسیار دور است و هزینه انتقال اجساد نیز مانعی دیگر میباشد.
این کشور از یک قرن به اینسو شهروندانی مسلمان هم دارد که از زمان امپراطوری عثمانی ها در این منطقه باقی مانده اند. تعداد مسلمانان این کشور کم بود، تا آنکه در سال ۲۰۱۵ با بحران مهاجرت رقم شان را تغییر کرد. در جریان بحران مهاجرت ده ها هزار خانواده مسلمان از خاورمیانه، جنوب آسیا و شمال افریقا از جنگ و فقر فرار کرده و خودشان را به یونان رساندند. حالا حدود نیم میلیون مسلمان تنها در شهر آتن پایتخت یونان زندگی میکنند.
رهبران جماعتهای مسلمان در یونان بارها خواستار قبرستانی ویژه مسلمانها شدهاند.
ستاماتاتوس از شهرداری آتن گفت که در سال ۲۰۱۶ کلیسای ارتودوکس در آتن ۲۰ هزار مترمربع زمین در گورستان شیستو را به مسلمانان اهدا کرد، اما یک اختلاف قانونی با قرارداد کننده باعث تاخیر این پروژه شده است.
یک مقام ارشد در وزارت معارف یونان، که بر امور مذهبی نیز نظارت دارد، گفت که به این پروژه مجوز داده شده و “با توجه به تعداد زیاد مسلمانان در آتن اجرا خواهد شد.”
اما گروههای حقوق بشری و حزب اپوزسیون چپ های سیریزا خوشبین نیستند. آنان دولت کنونی یونان را محافظه کار عنوان کرده و به استفاده الفاظ ضد مهاجران و پس راندن غیرقانونی پناهجویان متهم می کنند. گیورگوس سایکوجیوس، نماینده سیریزا، گفت: «وضع یونان در زمینه احترام به حقوق مهاجران و پناهجویان منفی است.»