خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

سود بانکی اگر ربا هم نباشد، به گرد ربا آغشته است

حجت الاسلام علوی تهرانی:

این کارشناس مذهبی گفت: مهمترین مصداق از شبهاتی که امروز گریبان گیر جامعه است سود های بانکی است چرا که اگر حرام قطعی یعنی ربا نباشد، که هست! گرد ربا روی آن وجود دارد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی در مراسمی که به مناسبت دهه اول ماه محرم در مسجد حضرت امیر برگزار شد، اظهار داشت: یکی از وظایف ما مسلمانان این است که دین خود را حفظ کنیم. یکی از راه‌های حفظ دین براساس فرامایش رهبران آسمانی ورع است.

وی افزود: طبق صریح روایات؛ با ورع‌ترین افراد کسی است که در شبهات توقف کند. مصداق مهمی از شبهات که امروز گریبان گیر جامعه است همین سودهای بانکی است چرا که اگر حرام قطعی یعنی ربا نباشد، که هست! گرد ربا روی آن وجود دارد. ربا جنگ با خداوند متعال است و کسی که با خدا می جنگد نباید توقع نصرت داشته باشد. این عملیات بانکی در این سیستم ربوی است.

علوی تهرانی با بیان اینکه حقیقت ابلیس اغواگری است و به کسی رحم ندارد، گفت: ربا دین را نابود می‌کند. زمانی این عملیات بانکی تغییر می‌کند که نگاه اقتصادی بانک‌ها تغییر کند.

این کارشناس مذهبی راه دیگر حفظ دین را تسلیم شدن در برابر اوامر امام معصوم بیان و عنوان کرد: امام در مسیر کربلا برای هدایت گری چند نوع رفتار و عمل داشتند برای مثال یکی از اقدامات ارسال نامه بود. اما گاهی اوقات حضرت خودشان نزد افراد می‌رفتند که یکی از آنان عبیدالله بود. زمانی که امام دیدند او اهل هدایت نیست به عبید الله فرمود اگر نمی‌خواهی مرا یاری کنی پس اینجا نمان که ذلیل شوی. امام هدفش هدایت بود.

وی افزود: خداوند در سوره زمر می‌فرماید بشارت بده بندگان مرا، بندگانی که سخن حق را می‌شنوند و به بهترین شکل آن را انجام می‌دهند؛ آنها همان کسانی هستند که خداوند هدایتشان کرده و صاحبان عقل و خرد هستند. امام صادق در خصوص این آیه می‌فرماید مراد از این آیه کسانی هستند که تسلیم پیامبر بوده و زمانی که آیات بر آنان تلاوت می‌شود بدون اینکه از آن چیزی کم و زیاد کنند به آن عمل می‌کنند.

علوی تهرانی با بیان اینکه انسان باید مبانی دینی را از کسانی که اهل ذکر هستند سوال کند، عنوان کرد: مقصود از اهل ذکر افراد دانا است؛ امام صادق فرمودند اهل ذکر ما هستیم. قرآن کریم می‌فرماید خداوند منزه است از وصف شدن و تنها یک طایفه می‌تواند مرا وصف کند و آن بندگان مخلص است. چون ما نمی‌توانیم حقایق را درک کنیم خداوند اوصیای الهی را فرستاد تا بتوانیم حقایق را بفهمیم.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: امام حسین نزد اصحاب بودند و فرمودند خداوند بندگان را خلق نکرد مگر آنکه به معرفت برساند و اگر بندگان خدا را بشناسند به واسطه پرستش خدا از بندگی دیگران رها می‌شوند. بنابراین باید ابتدا خدا را بشناسیم و بعد که مشغول بندگی خدا شدیم از یوغ بندگی غیر خدا آزاد می‌شویم.

وی افزود: اطاعت از امام معصوم واجب است چرا که به واسطه این بزرگان است که انسان می‌تواند خداوند را بشناسد و عبادت کند. انسان به واسطه شناخت امام زمان است که به شناخت دین نائل می‌شود حال ما چقدر امام زمان عج را می‌شناسیم.

علوی تهرانی با طرح این پرسش مبنی بر اینکه دین باید فدای دنیا شود یا دنیا فدای دین شود، گفت: پیامبر فرمودند من شما را به بذل مال و جان در راه دین توصیه می‌کنم؛ گاهی اوقات ما برعکس عمل می‌کنیم. بذل جان و مال دشوار است و زمانی که موقع عمل فرا می‌رسد برخی می‌گویند این ساخته و پرداخته روحانیت است. آن دینی که انسان باید داشته باشد کدام دین است؟ دینی که در آن عمل پذیرفته می‌شود که چند ویژگی دارد که آن ویژگی‌ها شامل توحید، پذیرش رسالت پیامبر و اهل بیت و تبری و تولی و انتظار حضرت مهدی است.

منبع مهر
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.