خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

کلیسای ارتدکس صربستان دولت آبازوویچ را فرو پاشاند

تنظیم روابط با کلیسای ارتدکس صربستان باعث سقوط دولت در پی شکاف موجود بین دولت و پارلمان این کشور شد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، قانونگذاران تنها چند هفته پس از این که دولت مونته‌نگرو تفاهم‌نامه‌ای را برای تنظیم موقعیت کلیسای ارتدکس صربستان در مونته‌نگرو امضا کرد، با ۵۰ رای موافق در مقابل تنها یک رای مخالف موجب سقوط دولت دریتان آبازوویچ، نخست وزیر شدند.

کلیسای قدرتمند ارتدکس صربستان

موقعیت و نفوذ کلیسای قدرتمند ارتدکس صربستان برای بسیاری از مردم مونته‌نگرو حساسیت برانگیز است. این کشور کوچک حوزه بالکان با تنها ۶۲۰ هزار نفر جمعیت در سال ۲۰۰۶ میلادی از صربستان جدا شد.

کلیسای ارتدکس صربستان بالاترین تعداد پیروان را دراین کم جمعیت ترین کشور حوزه بالکان دارد، اما مردم مونته‌نگرو اختلاف نظرهای جدی برسر نفوذ این کلیسا و روابط این کشور با صربستان دارند.

منتقدان دولت نیازی به رفتار و تفاهم‌نامه ویژه‌ با کلیسای ارتدکس صربستان جدای از سایر جوامع مذهبی نمی‌بینند و گروه‌های غربگرای مونته‌نگرو نیز این تفاهم‌نامه را ابزاری درجهت افزایش نفوذ صربستان و روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین می‌دانند.

آبازوویچ از این تفاهم‌نامه به عنوان راهی برای گذر از مناقشه دیرینه با کلیسا بر سر مالکیت و سایر حقوق آن در مونته‌نگرو و تمرکز بر موضوعات مهم دیگر دفاع کرد.

هنوز مشخص نیست که آیا سقوط دولت منجربه انتخابات پارلمانی زودهنگام می‌شود یا احزاب برای تشکیل دولت ائتلافی جدید تلاش خواهند کرد.

درگیری‌های سیاسی داخلی مونته‌نگرو مانع از پیشرفت این کشور به سوی ادغام در اتحادیه اروپا شده است. این کشور در مخالفت با روسیه، متحد پیشین خود، در سال ۲۰۱۷ میلادی به پیمان ناتو پیوست.

درگیری‌های مذهبی هم در مونته نگرو بسیار حساسیت برانگیز و یکی از دلایل اصلی سقوط دو دولت گذشته است. یک سوم ساکنان مونته‌نگرو خود را صرب می‌دانند و گروهی از ملی‌گرایان هم هویت مستقل مونته‌نگرویی را کاملا انکار می‌کنند.

کلیسای ارتدکس صربستان نهاد مذهبی غالب در مونته‌نگرو است اما مخالفانش آن را متهم به تامین منافع بلگراد می‌کنند. البته یک کلیسای ارتدکس مونته‌نگرویی هم وجود دارد که در اقلیت است و دنیای ارتدکس آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

منبع یورونیوز
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.