خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

زنان افغانستان به دنبال گفتگو با طالبان

«یوناما» بعنوان دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که دختران و زنان افغانستان خواستار فراهم‌شدن زمینه گفتگو میان آنان و طالبان هستند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، دفتر یوناما با نشر گزارشی گفته است که به‌ مناسبت روز جهانی باز و به اساس قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل، گردهمایی‌هایی را در برخی از ولایت‌ها با حضور زنان افغانستان راه‌اندازی کرده است.

به گفته یوناما، زنانی که در این گردهمایی‌ها اشتراک کرده، در مورد نیاز مبرم برای مشارکت معنادارشان در تصمیم‌گیری، حفاظت از خشونت، دسترسی به تعلیم و تربیه، کار و عدالت بحث و گفت‌وگو کرده‌اند.

در گزارش یوناما آمده است که زنان در کابل از سازمان ملل خواستند تا زمینه گفت‌وگو میان آنان و طالبان را فراهم و به افزایش فرصت‌های اقتصادی و آموزشی، احیای حقوق اولیه و حفظ دستاوردهای زنان کمک کند.

مارکس پوتزل، معاون نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان در مراسمی در کابل گفته است که این سازمان چالش‌هایی را که زنان با آن روبرو هستند می‌بیند و معتقد است که تغییر امکان پذیر است.

او گفته است که سازمان ملل دائماً به طالبان تعهدات افغانستان در کنوانسیون‌های حقوق بشر و حقوق زنان را یادآوری می‌کند.

در گزارش یوناما آمده است که گفت‌وگوهای اخیر زنان به فهرستی از توصیه‌ها به جامعه بین‌المللی، طالبان و خود زنان منجر شده است.

از جمله از سازمان ملل در خواست شده که گفت‌وگوی میان زنان و طالبان را تسهیل کند.

زنان افغانستان در سازمان ملل
همچنین این سازمان، یک مکانیسم ارتباطی را ایجاد که به زنان اجازه می‌دهد تا مسائل شان را به مقامات طالبان منتقل کنند/ عکس: شفقنا

زنان از سازمان ملل و جامعه بین‌المللی به اعمال فشار بر طالبان برای احترام به حقوق زنان ادامه دهند.

آنان خواستار پیشگیری خشونت علیه زنان و پاسخگویی عوامل خشونت شده‌اند.

در قندوز، زنان از طالبان خواسته‌اند تا از کشورهای اسلامی دیگر که امکان تحصیل برای زنان و دختران افغان در هر سنی را فراهم می‌کنند، الگو قرار دهند.

زنان در هرات تاکید کردند که آنها تاکید کردند که در شرایط فعلی، «تبعیض جنسیتی علیه زنان و حذف آنها از مکانیسم‌های تصمیم‌گیری سیستماتیک است».

طالبان پس از دست یافتن به قدرت، محدودیت‌های شدیدی علیه زنان و دختران وضع کرده‌‌اند. در حال حاضر دختران بالاتر از صنف ششم نمی‌توانند به مکتب بروند و زنان کارمند در ادارات دولتی خانه‌نشین شده‌اند.

این محدودیت‎های طالبان باعث ایجاد جنبش‌های اعتراضی زنان شده است؛ طالبان اما در تلاش سرکوب اعتراضات زنان هستند.

منبع شفقنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.