خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

رامتین شهرت: گردشگری مذهبی در ایران زیر خط فقر است

ایران علاوه بر داشتن جاذبه‌های فراوان برای شیعیان، جاذبه‌های گردشگری مذهبی زیادی نیز برای سایر پیروان ادیان دارد و حتی یهودیان و ارامنه و زرتشتی‌های زیادی می‌توانند ایران را به عنوان مقصد خود انتخاب کنند.

به گزارش خبرنگار ردنا (ادیان نیوز)، «رامتین شهرت» یکی از فعالان حوزه گردشگری مذهبی استان یزد معقتد است ایران دارای ظرفیت‌های دینی و مذهبی متنوعی در حوزه گردشگری دینی است که می‌تواند این کشور را به مقصد پیروان ادیان مختلف تبدیل کند.

شهرت در گفتگو با ادیان نیوز وضعیت کنونی صنعت گردشگری دینی و مذهبی در ایران را «وحشتناک» توصیف کرد و گفت: ایران در صنعت گردشگری زیر خط فقر است. وضعیت اینقدر بد است که برخی از گردشگران به ایران نمی‌‎آیند که مبادات جای دیگر راهشان ندهند. این وضعیت بد بوده و بدتر شده است.

وی از عربستان و هند به عنوان کشورهای پیشرو در جذب توریست مذهبی نام برد و تصریح کرد: ایران نیز در حوزه گردشگری مذهبی دارای جاذبه‌های زیادی است که می‌تواند این کشور را به یکی از قطب‌های این صنعت تبدیل کند. اسلام و به ویژه شیعه در این کشور جایگاه قوی داارد به طوری که عراقی‌ها و شیعیان و مسلمانان سایر کشورهای عربی، پاکستانی‌ها، افغانستانی‌ها و غیره به سفر به ایران علاقه دارند. ایران علاوه بر داشتن جاذبه‌های فراوان برای شیعیان، جاذبه‌های زیادی نیز برای سایر پیروان ادیان دارد و حتی یهودیان و ارامنه و زرتشتی‌های زیادی می‌توانند ایران را به عنوان مقصد خود انتخاب کنند؛ اما اینها بازارهای کوچک هستند؛ ولی همین بازرهای کوچک می‌توانند سهم قابل توجهی در ارزآوری داشته باشند.

شهرت با اشاره به جاذبه‌های دین زرتشت در ایران گفت: زرتشتیان ایرانی در هند، اکثرا سرمایه‌دار هستند. یهودیانی نیز که می‌توانند به ایران سفر کنند اکثرا سرمایه‌دار هستند. ما می‌توانیم سفرهای گرانی را به آنها بفروشند. مجموعه جاذبه زرتشتی استان یزد که شامل زیارتگاه‌ها و آتشکده یزد است قابلیت ثبت جهانی دارد و می‌تواند توریست‌های زیادی را به ایران هدایت کند.

گردشگری مذهبی ایران

وی افزود: امروزه وقتی سخن از گردشگری می‌شود اکثراً به دستآوردهای اقتصادی آن نظر دارند اما واقعیت این است که توسعه گردشگری به ویژه گردشگری مذهبی و دینی دستآوردهای مهم‌تری دارد. این گردشگری یک نوع دیپلماسی غیرمستقیم است که می‌تواند جایگاه ایران را در بین دولت‌ها و ملت‌ها تقویت کند. این گردشگری می‌تواند رویکرد صلح اندیشانه را تقویت کند و چهره مهربانی از کشور به جهان نشان دهد که در شرایط فعلی ایران این دستآوردها اهمیت ویژه‌تری دارد.

شهرت «خواست مسئولان» پیش‌شرط لازم برای توسعه صنعت گردشگری مذهبی دانست و گفت:  گردشگری از سیاست، اقتصاد، تکنولوژی، مسائل اجتماعی و فرهنگی تاثیر می‌پذیرد. ما قبل از هرچیزی باید گردشگری را آدم حساب کنیم. اگر این‌گونه شد حالا بنشینیم و درباره راهکارهای بهبود آن فکر کنیم.

وی افزود: وقتی یک نفر برای مسائل مذهبی به ایران سفر می‌کند، قرار نیست که سوغات نخرد، تفریح نکند و به شهرهای دیگر سفر نکند. وقتی که توریست به کشور وارد شد بخشهای دیگر نیز به رونق می رسند. وقتی کسی به ایران وارد شد هزینه سفر را پرداخت کرده و حالا آسان‌تر و ارزانتر می‌تواند به صنایع دستی ما نیز دسترسی داشته باشد. او از این فرصت استفاده می‌کند.

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.