در پی ناآرامیهای اخیر تل آویو و پیش از تعرض اخیر به نمازگزاران در قدس شریف، منابع افراطی عبری [حَریدیها] اقدام به انتشار عکسی از نتانیاهو در حال کاشت درختچه غَرقَد کردند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، درختچه غَرقَد درختچه کوتاه بیابانی و نماد تحولات آخرالزمان است. علت ارتباط این حدیث با آخرالزمان، حدیثی منسوب به رسول خدا (ص) در منابع اهل سنِّت است که مورد توجه و نزاع مسلمانان با صهیونیستها شده است.
ترجمه روایتی که در صحیح مسلم بن حجاج نیشابوری (م۲۶۱ق) در کتاب الفتن واشراط الساعه، حدیث ۲۹۲۲ آمده چنین است: «قیامت نخواهد آمد، مگر اینکه مسلمانان با یهودیان بجنگند و آنها را بکشند؛ تا جایی که یهودیان پشت درختان پنهان شوند و درختان به مسلمانان خواهند گفت: ای عبدخدا! یک یهودی پشت من مخفی شده است بیا و او را بگیر؛ همه درختان به مسلمانان چنین گویند بجز غرقد به دلیل اینکه غرقد، درخت محبوب یهودیان است.
پیامدهای انتشار حدیث فوق در آثار مستشرقان و مجامع صهیونیستها چنین است:
یکم: نمادین شدن این درختچه توسط مجاهدین فلسطینی (بویژه حماس) به عنوان سمبل مبارزه با اسرائیل
دوم: استنادات فراوان خطبای اهل سنّت به حدیث غرقد در مورد تحوّلات آخرالزمان
سوم: ادعای یهودستیز بودن اسلام از صدر اسلام تاکنون
چهارم: تأکید بر نگاه منفی اسلام به یهودیان در تحوّلات آخرالزمان و لزوم قطعی مبارزه با آنها توسط صهیونیست ها.
پنجم: یهود ستیز بودن منجی اهل سنّت و ارتباط تنگاتنگ غرقد با اقدامات مهدی موعود اهل سنّت
لازم به ذکر است در احادیث شیعه و لو یک روایت ضعیف السند، مطابق با مفاد این روایت وجود ندارد. تنها حدیثی در کمال الدین شیخ صدوق (م۳۸۱ق) در مورد دوران ظهور مهدی (عج) آمده که نه به درختچه غرقد اشاره شده و بجای تأکید بر مبارزه با یهود، تقابل با کفّار و مشرکین تصریح شده که طبعاً تفاوت ماهوی با حدیث غرقد اهل سنّت دارد.
همچنین در پسوند قبرستان بقیع، کلمه الغرقد آمده است. در مورد وجه تسمیه «بقیع الغرقد» چنین آمده است که سرتاسر قبرستات بقیع (نخستین قبرستان مخصوص مسلمانان) با این درختچه پوشیده شده بود و حد مرز این قبرستان با سایر مناطق با غرقد متمایز می شد. در منابع تاریخی حدفاصل قبرستان بقیع با حُش کوکبیّه (قبرستان یهودیان صدر اسلام و محل رها کردن و دفن جسد عثمان بن عفّان) با پوشش غرقد مرزبندی شده بود.