صنعت غذای حلال یکی از حوزههایی است که بلاگرهای بسیاری در آن فعالیت دارند اما مأموریت چند تن از زنان مسلمان در شهر نیویورک این وضعیت را متحول کرده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، در دنیای شبکههای اجتماعی بلاگرها نقش بسزایی در شکل دادن به سلایق جامعه و مردم در بخشهای مختلف دارند. ساده بودن زبان ارتباطی این اشخاص با مردم و دنبالکنندگان خود و دسترسی بیشتر افراد به شبکههای اجتماعی باعث شده که بلاگرها در موضوعات مختلفی وارد شده و تلاش کنند که جنبههای مختلف مسائل را از دیدگاه خود به مردم نشان دهند.
صنعت غذا یکی از حوزههایی است که بلاگرهای بسیاری در آن فعالیت دارند و به دلیل عامه پسند بودن و جذابیت موضوع غذا، بلاگرهای حوزه غذا مورد توجه بسیاری هستند. یکی از این بخشها رستورانها و معرفی و بررسی غذاهای رستورانهای مختلف از دید بلاگرهای غذا است.
غذای حلال و دسترسی به آن در کشورهای غیر اسلامی یکی از مسائلی بوده که در برخی از موارد تبدیل به معضل برای مسلمانانی میشود که ممکن است برای یافتن رستوران مناسب و داشتن غذای متنوع با مشکل مواجه شوند. در این شرایط بلاگرهای غذایی وجود دارند که رستورانهای حلال را معرفی میکنند.
نیازی که باعث تولد Muslim Foodies شد
Atlas Obscur در گزارش و مصاحبهای به موضوع غذاهای حلال و بلاگرهای غذای حلال پرداخت و نوشت: هنگامی که جینیا آزاد (Jiniya Azad)، سمین چودری (Sameen Choudhry) و طاهره بخش (Tahirah Baksh) چند سال پیش در گوگل برای رستورانهای حلال در نیویورک جستجو کردند، در یافتن چیزی به جز گاریهای حلال که شاورما و فلافل میفروختند، دچار مشکل شدند.
بنابراین آنها مأموریت خود را برای یافتن آنچه فراتر از این نتایج جستجوی محدود وجود دارد، تعیین و چیزی که آنها پیدا کردند دنیایی پر از همه چیز بود، از مرغ داغ پاکستانی و کوفته ازبکی گرفته تا نان ترکی.
آزاد، یکی از سه نفر تیم وبلاگنویسان غذا که در مجموع به عنوان Muslim Foodies شناخته میشوند، میگوید: این چندفرهنگی بودن انواع مختلف رستورانها وجود دارد و افرادی که فقط میخواهند غذای دیگران را امتحان کنند.
از سال ۲۰۱۷، آزاد، چودری و بخشی حدود ۳۷۰ رستوران حلال در منطقه نیویورک را برای وبلاگ خود بررسی کرده و به دلیل تصاویر دلپذیر خود از غذاهای حلال طرفداران بینالمللی به دست آوردهاند.
برای حلال بودن یک غذا، باید به قوانین اسلامی که نحوه ذبح حیوانات را دیکته و خوردن برخی از حیوانات مانند گوشت خوک را ممنوع کرده پایبند بود. برای مسلمانانی که قصد پیروی از قوانین رژیم غذایی حلال را دارند، انتخاب یک رستوران جدید میتواند چالش برانگیز باشد.
Muslim Foodies زمانی شروع شد که آزاد، چودری و باکش اعضای انجمن دانشجویان مسلمان در کالج شهر منهتن بودند.
آنها که در برانکس و کوئینز بزرگ شده بودند، بیشتر غذاهای حلال خانواده خود و رستورانهای اطراف را می خوردند. در یک منطقه جدید با غذاهای مختلف، آنها علاقه مشترکی به امتحان غذاهای جدید و در عین حال پیروی از دستورالعملهای حلال داشتند. اما در آن زمان، جاهای کمی برای این افراد که قصد خوردن گوشت حلال را داشتند، در دسترس بود.
پستهای Muslim Foodies به مردم کمک میکند غذاهایی که برخی افراد آن را متنوعترین جامعه مسلمان در میان کلانشهرهای جهان مینامند، بررسی کنند.
تقریباً ۷۷۰ هزار مسلمان شهر نیویورک از بیش از ۷۵ کشور جهان آمدهاند و غذاهای آنها منعکسکننده این تنوع است.
امروزه، Muslim Foodies حدود ۸۶۹۰۰ دنبال کننده در اینستاگرام و ۹۰۴۰۰ دنبال کننده در TikTok دارد، علاوه بر کسانی که وبلاگ آنها را میخوانند.
آزاد یک طراح گرافیک و عکاس و بخشی و چودری، دستیار پزشک هستند. آنها هنوز هم میتوانند راهنماهای حلال را برای همه چیز، از پیتزا گرفته تا رستورانهای متعلق به سیاهپوستان پست کنند و وبلاگشان میزبان نقشه رستوران حلال است که افراد میتوانند از آن برای یافتن رستورانهای جدید در نزدیکی خود استفاده کنند.
تنوعی که در غذای حلال وجود دارد
ثمین چودری در گفتوگویی که باAtlas Obscura داشت در مورد ویژگی خاص رستورانهای حلال نیویورک میگوید: قومیتها و پیشینههای مختلفی در این شهر وجود دارد و چون همه ما در شهر نیویورک زندگی میکنیم، با هم دوست هستیم. همه این قومیتها و پیشینهها به ما علاقه دارند و میخواهیم چیزهای آنها را امتحان کنیم.
چودری میافزاید: ما اولین رستوران حلال غذای مکزیک خود را در زمان شیوع کووید-۱۹ داشتیم که واقعاً خوب بود و از آن زمان به قدری رشد کرد که در حال حاضر رستورانهای حلال مکزیکی زیادی داریم. مرغ داغ نشویل چیزی است که بسیار محبوب و سپس به عنوان غذای حلال نیز پذیرفته شد.
جینیا آزاد هم در پاسخ به این سؤال که آیا این رستورانها توسط مسلمانان افتتاح میشود که علاقهمند به غذاهای جدید هستند یا غیرمسلمانان گفت: در صنعت رستوران حلال برای افراد [مسلمان] که غذاهایی در فرهنگ خود ندارند، بسیار متداول است که بخواهند این نوع چیزها را برای مسلمانان سرو کنند.
طاهره بخشی هم در این گفتوگو در پاسخ به این سؤال که غذای مورد علاقه شما که در رستورانی در منطقه نیویورک خوردهاید چیست گفت: من اخیراً مقلوبه را امتحان کردم و این موضوع بسیار جالب بود. این غذا اساساً یک غذای برنج و مرغ فلسطینی است، اما نحوه سرو این مرغ متفاوت است.
Atlas Obscura سؤالی با این مضمون که چگونه امیدوارید شاهد تغییر صنعت رستوران نیویورک در آینده باشید؟ از این بلاگرهای خاص غذا پرسید.
ثمین چودری پاسخ داد: ما اخیراً به تورنتو رفتیم تا حوزه حلال را در آنجا پوشش دهیم. مثل خانه به نظر میرسید زیرا آنها در مورد مسلمانان بسیار آگاه هستند. از سالن فرودگاه گذشتیم و من، جینیا و خواهرم در حال امتحان گزینههای گیاهخواری بودیم، زیرا میپرسیدیم: آیا این گوشت حلال است؟ اما خواهرم به گواهینامهای در رستوران اشاره کرد که همه چیز حلال است. وقتی دیدیم پذیرایی در سالن فرودگاه تورنتو شامل گزینههای مورد نیاز مسلمانان هم میشود، شوکه شدم. امیدوارم روزی شاهد اتفاق مشابهی در فرودگاه نیویورک باشیم.
طاهره بخشی هم اینگونه به این سؤال پاسخ داد: یکی از چیزهایی که من دوست دارم اینجا در نیویورک ببینم غذاهای با نام تجاری بیشتر است – مانند مک دونالد حلال. من میدانم که در ماه رمضان، رستوران زنجیرهای IHOP یک منوی حلال را در بین غذاهای خود گنجانده است. با وجودی که فقط همین یک مکان بود، اما چنین موجی را در جامعه مسلمانان ایجاد کرد. مردم برای صبحانههای ویژه به آنجا هجوم آورده بودند.