خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

اساتید دانشگاه بریتانیایی: قرآن سوزی یک عمل افراطی ست که از عقاید فیلسوف نازی سرچشمه گرفته است

برخی از اساتید دانشگاه در بریتانیا معتقدند قرآن سوزی و توهین به کتاب مقدس مسلمانان یک اقدام افراط گرایانه است که می بایست متوقف شود.

به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از “آناتولی” این استاد دانشگاه که در زمینه ادیان و مذاهب در بریتانیا کار می کنند تاکید کردند توهین به قرآن و عمل قرآن سوزی در کشورهای اسکاندیناوی عملی از روی تندروی و  افراطی گری ست.

“آلیسون اسکات باومن، استاد جامعه و ادیان در مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه SOAS، و “دیوید توماس”، استاد الهیات و مذاهب در دانشگاه بیرمنگهام، افزایش حوادث قرآن سوزی در کشورهای اسکاندیناوی به ویژه سوئد و دانمارک را نگران کننده خواندند.

خانم اسکات باومند تاکید نمود حوادث قرآن سوزی در کشورهای اسکاندیناوی نتیجه گفتمان های سیاسی ست که از ایده “ایجاد دشمن داخلی در جامعه” مطرح شده از سوی کارل اشمیت، فیلسوف نازی، نشأت گرفته است.

وی گفت:”یک دولت دموکراتیک می بایست بتواند آزادی بیان و اقدامات تحریک آمیز آگاهانه را تفکیک کند. قرآن سوزی یک عمل تحریک آمیز عامدانه است.”

خانم آلیسون به تصمیم اتحادیه اروپا اشاره کرد و افزود اقدامات ترویج کننده خشونت آزادی بیان نیست بلکه اعمال غیرقانونی می باشند.

این استاد دانشگاه بریتانیایی تاکید کرد کشورهای اسکاندیناوی در حالی سخن از حمایت از آزادی بیان می زنند که اقداماتی چون قرآن سوزی در تمام کشورهای متمدن، اعمالی غیرقانونی شمرده می شوند.

دشمن سازی

“کارل اشمیت”، فیلسوف نازی، معتقد بود برای رسیدن به صلح در جامعه می بایست یک دشمن داخلی که همگان از او متنفر باشند، ایجاد کرد.

اسکات باومند خاطرنشان کرد ایده این فیلسوف نازی هم اکنون در حوادث قرآن سوزی در کشورهای شمال اروپا قابل مشاهده است.

وی افزود مادامیکه در جامعه یک دشمن داخلی ساختگی وجود داشته باشد، تمام توجهات و اعتراضات و خشم مردم به جای دولت به سوی این دشمن جلب می شود.

اسکات باومند از سویی هم به شبکه های اجتماعی به عنوان یک مشکل در حوادث قرآن سوزی اشاره کرد که در زمانی اندک پیام حوادث قرآن سوزی را در سراسر دنیا پخش می کند و به دشمنی ها دامن می زند.

قرآن سوزی بدون شک یک عمل افراطی ست

از سویی هم دیوید توماس، استاد الهیات و مذاهب در دانشگاه بیرمنگهام، می گوید حوادث قران سوزی بدون شک اقدامی افراط گرایانه است اگرچه تشخیص اهداف دقیق عاملان آن آسان نیست. عاملان توهین به قرآن با هر دلیلی دست به چنین اعمالی بزنند دشمنان اسلام می باشند.

وی خاطرنشان کرد:” اینکه قرآن سوزی سبب خشم شدید در کشورهای اسلامی در سراسر جهان و حتی در انگلستان شد قابل درک است: قرآن برای مسلمانان چیزی بیش از یک کتاب به شمار می رود و عاملان حوادث اخیر با دانستن این نکته دست به چنین کاری زدند.”

دیوید توماس در پاسخ به سوال “تصویب قوانینی از سوی دولت ها برای کنترل اقدامات توهین آمیز به کتب مقدس از جمله قرآن” افزود تصویب قانون کار سختی ست و به بحث و تفکر بسیار نیاز دارد. زمانیکه یک قانون تصویب شود ممکن است برخی پیامدهای غیرقابل پیش بینی داشته باشد.

این در حالی ست که در ماه های اخیر حوادث توهین آمیز قرآن سوزی و بی احترامی به کتاب مقدس مسلمانان در چندین نوبت در کشورهای سوئد و دانمارک اتفاق افتاده است. کشورهاس اسلامی در واکنش هایی یکپارچه این اقدامات را محکوم کردند اما سوئد و دانمارک به بهانه حمایت از قوانین آزادی بیان در کشورهای خود اعلام کردند نمی توانند مجوز راهپیمایی های قرآن سوزی را صادر نکنند.

خبر اصلی را اینجا (+) بخوانید.

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.