گمانهزنیها به دلیل لغو سفر پاپ فرانسیس به دبی و عدم حضور وی در اجلاس تغییرات اقلیمی کوپ۲۸ بالا گرفته است.
به گزارش سرویس اجتماعی ردنا (ادیاننیوز)، دبی میزبان یکی از مهمترین نشستهای «تغییرات اقلیمی کوپ۲۸» است. قرار بود در این نشست رهبران جهان، از جمله پادشاه بریتانیا و پاپ فرانسیس نیز شرکت کنند.
اما به یکباره بر اساس دستورات سریر مقدس در واتیکان، سفر رهبر کاتولیکهای جهان به دبی لغو شد. هنوز “واتیکان” دلایل قطعی لغو این سفر را بهشکل رسمی اعلام نکرده است.
دبی میزبان یکی از مهمترین نشستهای تغییرات اقلیمی، کوپ۲۸ است. قرار است در این نشست رهبران جهان، از جمله پادشاه بریتانیا و پاپ فرانسیس نیز شرکت کنند. دبی، بهویژه به دلیل قوانین سختگیرانه در رابطه با اتحادیههای کارگری و فعالیتهای مدنی مورد انتقاد است.
موضع رسمی واتیکان لحظاتی پیش اعلام شد
واتیکان لحظاتی قبل اعلام کرد که پاپ فرانسیس سفر برنامهریزی شدهاش به نشست اقلیمی کوپ۲۸ در دبی را به دلیل عوارض آنفولانزا و التهاب ریه لغو کرد. این ماجرا نگرانیها در مورد سلامتی او را افزایش داده است.
البته قابل کتمان نیست که رهبر کاتولیکهای جهان میتواند از راه دور در بحثهای این نشست اقلیمی شرکت کند.
چه انتقادهایی به میزبانی دبی از نشست تغییرات اقلیمی وارد است؟
جان گمبرل، مدیر بخش خلیج فارس و ایران خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره این انتقادها میگوید:
آقای گمبرل تاکید دارد که فعالان محیط زیستی امارات را یک تولید کننده مهم نفت در جهان میدانند و تردید دارند که کوپ ۲۸ بتواند به اهداف مورد نظرش برسد با این حال اعلام خبر سفر رهبران جهانی به دبی از پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان گرفته تا پادشاه بریتانیا، برگ برندهای برای دبی به شمار میآید.
البته قابل کتمان نیست که رهبر کاتولیکهای جهان میتواند از راه دور در بحثهای این نشست اقلیمی شرکت کند.
نگرانیخزانهداری ایالات متحده در مورد ورود پول از منشا روسیه به دبی
آقای گمبرل میگوید: «برگزاری کوپ ۲۸ در دبی به نقدهایی در همین زمینه دامن زده که این نکات بسیار مهم هستند. آنهم زمانی که جهان در تلاش است وضعیت خود را در مورد انتشار گازهای گلخانهای و گرمایش زمین بهبود بخشد. این را هم باید بدانیم که در حوزه محیط زیستی این نخستین تلاش جهانی پس از دستیابی به توافق پاریس است و فرصتی است پیش روی دبی تا بار دیگر خودش را در کانون توجه بینالمللی قرار دهد.»
گمبرل میافزاید: «اکنون ما شاهد رونق در بازار املاک و مستغلات دبی هستیم. وقتی نوبت به وضعیت مشاغل در دبی میرسد، باز هم آنجا شاهد رونق هستیم. واقعیت این است که مردم بیشتری برای زندگی به دبی میآیند که بخشی از آن به دلیل درهای باز دبی است. اما همچنین به این دلیل است که افراد میتوانند پول زیادی را به دبی منتقل کنند. همین مساله نگرانیهایی را برای خزانهداری ایالات متحده در مورد ورود پول از منشا روسیه به وجود آورده است، آنهم زمانی که مسکو با اوکراین در جنگ است.»
دبی جایی که هم فعالیت احزاب سیاسی در آن غیرقانونی است و هم فعالیت سندیکاها
این تحلیلگر مسائیل سیاسی تاکید کرد: «دبی بخشی از امارات عربی متحده است، کشوری که یک فدراسیون یکهسالار متشکل از هفت شیخ نشین است. جایی که هم فعالیت احزاب سیاسی در آن غیرقانونی است و هم فعالیت اتحادیه و سندیکاها. پرسش کلیدی دیگر در جریان برگزاری این نشست این است که آیا مردم میتوانند در جریان کوپ ۲۸ اعتراض کنند؟ اکنون، سازماندهندگان نشست و اماراتیها گفتهاند که محلهایی برای برگزاری اعتراضها تعبیه شده است اما مشخص نیست که این محلها چگونه عمل خواهند کرد و افراد تا کجا اجازه خواهند داشت اعتراض خود را پیش برند؟»
آقای جان گمبرل به نفش امارات به عنوان یک تولید کننده نفتی پرداخت و گفت: «بخش مهم دیگری از انتقادهای گستردهتر از میزبانی کوپ ۲۸ توسط امارات این واقعیت است که آنها تولیدکننده بزرگ نفتی به شمار میآیند. اکنون، آنها حدود ۴ میلیون بشکه نفت خام در روز تولید میکنند که به تولید انتشار گازهای گلخانهای و تغییرات آب و هوایی دامن میزند. البته اماراتیها هم توجیه خودشان را دارند و میگویند از مسیر تولید نفت میخواهند منابع مالی به دست آورده تا بتوانند کشورشان را به سمت آیندهای سبزتر سوق دهند.»
منابع: یورونیوز/ واتیکاننیوز
فرآوری: محمد پناه زاده