دبیرکل مجمع تقریب مذاهب در سی و هفتمین همایش بین المللی وحدت اسلامی گفت: از سرگیری روابط ایران و عربستان، نورامیدی در دل بیدارگران جهان اسلام روشن کرد.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی ردنا (ادیان نیوز)، سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با عنوان «همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک» با حضور آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان و علمای جهان اسلام از داخل و خارج کشور آغاز شد.
حذف گفتمان ستیزهجویی از منطقه یکی از محصولات وحدت است
در بخش مهمی از متن سخنرانی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس آمده است: مایه امید است که جهان اسلام رو به صلح عادلانه نهاده و تلاش میکند گفتمان ستیزهجویی را از منطقه حذف کند. ما از توقف جنگهای بیحاصل در یمن و سوریه استقبال میکنیم. گفت و گو را یگانه راه برای دستیابی به صلحی پایدار در منطقه میدانیم و از این که طرفهای درگیر، سلاح به زمین گذاشته و از کشته شدن انسانهای بیگناه و آسیبهای انسانی پیشگیری کردند، تقدیر میکنیم.
نکته قابل توجه این است که شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله نیز در پایان سخنان خود به مسئله از سرگیری روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی اشاره کرد و آن را اقدامی مثبت ارزیابی کرد
امنیت پایدار از مهم ترین مفاهیم وحدت خیز در جهان اسلام است
از کشورهای اسلامی میخواهیم تلاش خود را برای ریشهکنی جنگ و خونریزی درون جهان اسلام افزایش دهند. مسلمانان از تمامی اقوام و مذاهب برای ایفای نقش در تمدن نوین اسلامی نیازمند امنیت پایدار هستند. یکی از مهمترین ارزشهای مشترکی که جوامع اسلامی با همکاری میتوانند به آن دست پیدا کنند، امنیت پایدار است؛ امنیت در سه لایه ملی، منطقهای و جهانی مد نظر است. به همین جهت ما با افزونگی به کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی تهران و ابتکار و نوآوری کنفرانسهای منطقهای و کنفرانسهای موضوعی این توفیق را داشتهایم که گفتمان وحدت را در سطوح مختلف گسترش دهیم.
ایران و عربستان | آشتی دو مدرسه سیاسی عقیدتی
بازایجاد روابط سیاسی بین عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران مهمترین تحول به سوی همکاری و دوستی بین کشورهای اسلامی را رقم زد و نور امیدی در دل بیدارگران جهان اسلام گردید که دو مدرسه سیاسی عقیدتی از نزاع دست برداشته و به سوی همکاری، اقدامات مؤثری را به انجام رسانیدند. با توجه به گفت و گوهای گسترده که مجمع با علما و فرهیختگان جهان اسلام داشته مایلم از طرف ایشان و از سوی خودم از این حرکت وحدتآفرین تشکر کنم.
نکته قابل توجه این است که شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله نیز در پایان سخنان خود به از سرگیری روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی اشاره کرد و تاکید کرد که این ارتباط میتواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد. به طوری که وی خاطرنشان کرد که همکاری میان دو کشور ایران و عربستان در منطقه میتواند به مقابله با جنبشهای افراطی کمک کند.
بازایجاد روابط سیاسی بین عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران مهمترین تحول به سوی همکاری و دوستی بین کشورهای اسلامی را رقم زد و نور امیدی در دل بیدارگران جهان اسلام گردید
دشمنان اسلام هرگز از خصومت خود دست برنمیدارند. کوتاه شدن دست طمع آنها از منطقه از جمله الزامات دستیابی به امت واحده است. اخراج امریکا از افغانستان فرصتی تکرار ناپذیر در عصر حاضر برای آسایش و آرامش ملت افغانستان به دست داده است. امیدواریم امارت اسلامی افغانستان از این فرصت برای خدمتی عادلانه و صادقانه به همه اقوام و مذاهب مختلف بهره جوید و اتهام قومیتگرایی را با رعایت حقوق همه شهروندان و ایجاد فرصتهای برابر برای آنها، از خود بزداید. تعصبات قومی و زبانی، جز بازگشت خسارات سابق و درگیری و نزاع ملی، پیامد دیگری در بر نخواهد داشت. در کنار آن، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آمادگی خود را برای ایفای نقش سازنده برای دستیابی امارت اسلامی افغانستان به همهجانبهگرایی اعلام میکند.