خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

مراسم مذهبی “شب زنده داری” یادآور پایان برده‌داری و آغاز آزادی مذهبی

آمریکایی‌های سیاه پوست با برگزاری مراسمی دینی موسوم به “شب زنده داری” در کلیساها و دیگر مکان‌های مذهبی پایان برده‌داری و اهمیت دین در جامعه را جشن می‌گیرند.

به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از “آسوشیتدپرس” مراسم “شب زنده داری” از ساعت هفت شب سی و یکم دسامبر شروع و تا نیمه‌شب ادامه می‌یابد و شرکت‌کنندگان (پرهیزگاران) باراهنمایی رهبران مذهبی و در کنار آنان به عبادت و ستایش خداوند می‌پردازند.

مراسم شب زنده داری که امروزه هرساله در شب سی و یکم دسامبر از سوی سیاه‌پوستان آمریکا برگزار می‌شود به‌نوعی به شب سی و یکم دسامبر سال “هزار و هشت‌صد و شصت‌ودو” میلادی اشاره می‌کند، شبی که بسیاری از سیاه‌پوستان آمریکا در کلیساها و دیگر اماکن مذهبی  گردهم جمع شدند و منتظر آبراهام لینکن، رئیس‌جمهور وقت ایالات‌متحده آمریکا، ماندند تا وی فرمان تدوین “اعلامیه آزادی بردگان” در قانون اساسی این کشور را امضا نماید و مابقی بردگانی که در کنفدراسیون زندانی بودند آزاد شوند.

این سنت هنوز هرساله در آغاز شب سال نو میلادی در کلیساهای عمدتاً چند نژادی با جمعیت حداکثر سیاه‌پوست در سراسر آمریکا برگزار می‌شود.

باید گفت اعلامیه آزادی بردگان از فرمان‌های مهم آبراهام لینکن، شانزدهمین رئیس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا، بود که در اوج جنگ داخلی آمریکا صادر شد و در ادامه در قانون اساسی این کشور مدون گردید.

تبار تاریخی مراسم مذهبی “شب زنده داری”

آبراهام لینکن، شانزدهمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، در بیست و دوم سپتامبر سال یک هزار و هشت صد و شصت و دو میلادی و در اوج جنگ داخلی آمریکا یک فرمان اجرایی صادر کرد که براساس آن بردگانی که در ایالات کنفدراسیون شورشی زندانی بودند می بایست آزاد می شدند. این دستور اجرایی که به اعلامیه آزادی معروف شد تا نیمه شب سی و یک دسامبر و همزمان با آغاز سال نو میلادی اجرایی نشد و  مردم در کلیساها منتظر اجرایی شدن آن بودند.

کسانیکه در اولین مراسم شب زنده داری شرکت کرده بودند در حقیقت آمریکایی های آفریقایی تباری بودند که هنوز از لحاظ قانونی برده به حساب می آمدند و مجبور بودند به صورت مخفیانه گردهم جمع شوند.

براساس مستندات موجود در موزه ملی “تاریخ آمریکایی های آفریقایی تبار” سیاه پوستان برده در آن زمان حتی حق برگزاری مراسم دینی خود را نیز نداشتند و تحت کنترل شدید دولتی بودند. مراسم مذهبی سیاه پوستان به شدت کنترل می شد. سفیدپوستان برده دار از اینکه مراسمات دینی بدون کنترل سیاه پوستان ممکن است مقاومت آنان را تقویت کند و بیش از پیش حکومت سفیدپوستان را تهدید کند، واهمه داشتند.

مراسم شب زنده داری شب سی و یکم دسامبر در طی صد و شصت سالی که از آغازش می گذرد به تدریج به یک سنت سالانه در آغاز سال نو میلادی تبدیل شده است. این مراسم نه تنها “پایان برده داری” که اهمیت دین، اجتماع و مقاومت را نشان می دهد.

منبع: سرویس انگلیسی ردنا

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.