خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

اریک زمور برای «حمایت از سرزمین مسیحیان» به ارمنستان رفت

اریک زمور، یکی از دو نامزد راست افراطی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۲ فرانسه در اولین سفر خود در قامت سیاستمدار به ارمنستان سفر کرد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، اریک زمور پیش از سفر به ایروان گفت: «ارمنستان یکی از سرزمین‌های باستانی مسیحیان و یکی از گهواره‌های تمدن ما است. اروپا بر پایه مسیحیت بنا شد. بدون مسیحیت، اروپا و فرانسه‌ای وجود نداشت.»

وی ارمنستان را یک قربانی همسایگانش توصیف کرد و گفت: «ارمنستان در خطر است. این کشور پیشاپیش و در زمان امپراتوری عثمانی، سرزمین شهدا، کشتار و نسل‌کشی بوده است. این بار آذربایجان و به‌ویژه ترکیه ارمنستان را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند. ما در ارمنستان در قلب جنگ تمدن‌ها هستیم.»

ارمنستان سال گذشته در آخرین دور جنگ قره‌باغ عملا از آذربایجان و متحدانش شکست خورد و جمهوری خودمختار و خودخوانده قره‌باغ، پس از سه دهه زیر حاکمیت باکو قرار گرفت.

اریک زمور یکشنبه هفته گذشته و در فضایی به‌شدت ملتهب نخستین گردهمآیی انتخاباتی خود را در ویلپنت در حومه پاریس برگزار کرد. در این همایش اعضای یک سازمان مبارزه با نژادپرستی کتک خوردند و خبرنگاران یک برنامه خبری-فکاهی تلویزیونی هم از سالن اخراج شدند.

اریک زمور، که حزبی با نام «فتح دوباره» را تشکیل داده به نژادپرستی، خارجی‌ستیزی و اسلام‌هراسی مشهور است.

در اولین گردهمایی انتخاباتی اریک زمور، هواداران نامزد راست افراطی با مشت و لگد از منتقدان پذیرایی کردند
جنگ قره‌باغ؛ یک سال از آخرین نبرد خونین ارمنستان و جمهوری آذربایجان گذشت.

ویدیوی اعلام نامزدی اریک زمور در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه؛ راست افراطی و نوستالژی «روزهای روشن»
هفت شخصیت دانشگاهی فرانسوی ارمنی‌تبار، حدود دو هفته پیش و پس از اعلام برنامه سفر اریک زمور به ارمنستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که مبارزه با نژادپرستی و نماینده آن اریک زمور، چه در فرانسه و چه در ارمنستان و چه در هرکجای دیگر جهان مبارزه‌ای واحد است. در این بیانیه آمده است: «بسیاری از ارمنی‌ها کشورشان را ترک می‌کنند. اما زمور به آنجا می‌رود. هیچکس در ارمنستان اریک زمور را نمی‌شناسد. اما آنچه برای زمور مهم است، رای ۶۰۰هزار فرانسوی ارمنی‌تبار است.»

فرانسه به‌شکل سنتی از نظر سیاسی حامی ارمنستان است. پارلمان فرانسه با وجود مخالفت‌های گسترده ترکیه در سال ۲۰۰۱ قتل‌عام ارمنی‌های ساکن امپراتوری غثمانی را به‌عنوان نسل‌کشی به رسمیت شناخت.

برآورد می‌شود حدود ۶۰۰ هزار ارمنی‌تبار شهروند فرانسه هستند. اکثریت قریب به اتفاق این گروه پس از واقعه سال ۱۹۱۵ میلادی که از آن بعنوان نسل‌کشی ارامنه یاد می‌شود، به فرانسه پناه آوردند.

منبع یورونیوز
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.