خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

سوگواری و عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) در کشورهای مختلف جهان

علاقه‌مندان و ارادتمندان به مکتب عاشورا در کشورهای مختلف جهان با حضور در مساجد، تکایا و هیأت‌های عزاداری، محبت و عشق خود را نسبت به سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران با وفای ایشان به نمایش گذاشتند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، این مراسم به همت نمایندگی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای ذیل برگزار شد:

روسیه

به مناسبت ایام محرم و شهادت سرور آزادگان جهان امام حسین(ع) و یاران با وفای ایشان، مراسم سوگواری و عزاداری با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین رضا غلامی، مبلغ اعزامی از جمهوری اسلامی ایران، قرائت قرآن و مداحی و مصیبت‌خوانی توسط خرمیان در مسجد خاتم‌الانبیاء مسکو برگزار شد.

غلامی در سخنرانی خود با موضوع «در مذمت انسان‌انگاری خداوند» بیان کرد: تسبیح یا تنزیه، یعنی دور دانستن خداوند از هر گونه نقص، ضعف، عیب و محدودیت و این تنزیه، متوجه چند چیز است: یکم. متوجه توصیفات باطلی که یا نتیجه شرک است یا انسان را به سمت شرک سوق می‌دهد. قرآن می‌فرماید: پاک و منزه است خداوند از آنچه او را بدان توصیف می‌کنند. باید همگان بدانند که آیات و روایاتی که خداوند را انسان گونه توصیف کرده مثلاً “یدالله فوق ایدیهم” و مانند این‌ها که برای خدا اعضاء و جوارح انسانی در نظر گرفته، در علوم قرآن، از مصادیق متشابهات به شمار می‌روند و در نهایت، باید به وسیله محکمات تفسیر و ادراک شوند.

وی افزود: قضیه خیلی فراتر از اینهاست. آنچه باید ملحوظ شود، این است که ارتباط اعلا با خداوند و اتصال به منبع بی‌منتهای کمال، مقتضی تکامل و عمق بخشی به فهم و درک انسان از صفات و افعال خداوند است.

غلامی در دومین شب حضورش در مسجد خاتم‌النبیاء با موضوع «سکوت، درون‌نگری و نجوا با فطرت» خطاب به حضار اظهار داشت: دعا به عنوان میوه تفکر، دروازه‌های لذت معنوی را به روی انسان می‌گشاید. با این وجود، تا انسان دعا را در فطرت خود مطرح نکند و دعا به امری فطری بدل نشود، دعا به سمت خدا نخواهد رفت.

مدرس و پژوهشگر عرصه فلسفه سیاسی و مطالعات فرهنگی در سومین شب سخنرانی خود با موضوع «رابطه ایمان و آزادی» گفت: اگر از من درباره نسبت ایمان و آزادی سؤال شود، صراحتاً خواهم گفت که ایمان‌ بدون آزادی، اساسا ایمان نیست. چون نه فقط کسب معرفت عقلی، حاصل آزادی است و عقل بدون آزادی بی‌درنگ متوقف خواهد شد، بلکه به طریق اولی، معرفت بدون آزادی به قلب کسی پیوندی نخواهد خورد. البته این در شرایطی است که نه معرفت لزوماً وضع ثابتی دارد و نه آزادی معرفت، حدّپذیر است.

حضور پرشور عاشقان آن حضرت از ملیت‌های مختلف ایرانی، افغانستانی، آذربایجانی و دانشجویان و ایرانیان مقیم مسکو چشم‌گیر و عزاداری و سینه‌زنی بر مصایب کربلا، قرائت قرآن، زیارت عاشورا، سخنرانی و برپایی نماز جماعت مغرب و عشاء از جمله برنامه‌های این شب‌ها بوده است.

مراسم سوگواری به مناسبت ایام محرم و شهادت سرور آزادگان جهان؛ امام حسین (ع) و یاران باوفای آن حضرت از ابتدای ماه محرم در مسجد خاتم الانبیاء مسکو برگزار شد و طی روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی ۵ و ۶ مردادماه با حضور پرتعداد شرکت‌کنندگان ادامه یافت.

در این مراسم که اقشار مختلف شیعیان از ملیت‌های مختلف ایرانی، افغانستانی، پاکستانی، آذربایجانی، ازبکستانی و… حضور داشتند و به سینه‌زنی و سوگواری بر مصایب کربلا پرداختند، محمدرضا خرمیان؛ قاری برجسته قرآن کریم با قرائت قرآن و مداحی همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین رضا غلامی؛ مبلغ اعزامی از جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی بر غنای محفل حسینی افزودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامی با اشاره به موضوع «دینداری و عشق‌ورزی»، یکی از نشانه‌های عشق واقعی را ابتدا تسلیم محض و در انتها رضا دانست.

وی با بیان اینکه امام حسین‌(ع) در اوج بلاء، یعنی در ظهر عاشورا، خطاب به خدای تعالی عرض می‌کند: الهی رضا بقضائک و تسلیما لامرک و لا معبود سواک یا غیاث المستغیثین! این نوع خطاب کردن پروردگار، خودش نشان‌ دهنده اوج سختی و بلا و اوج اضطراری است که حضرت در عاشورا با آن روبرو هستند، بر این باور بودند که مقام امام مقام رضاست، یعنی بسیار بالاتر از مقام تسلیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامی با موضوع «حسین زمان بودن» در مراسم ظهر عاشورا اظهار داشت: زنده نگه داشتن اندیشه عاشورا و روحیه عاشورایی برای ما اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد و یکی از سطوح و درجات مصداقی این آیه شریفه «مّن الْمؤْمنین رجالٌ صدقوا ما عاهدوا اللّه علیْه فمنْهم مّن قضىٰ نحْبه ومنْهم مّن ینتظر وما بدّلوا تبْدیلًا» نیز مربوط به کسانی است که تفکر و روحیه حسینی همواره در آنها زنده است.

وی تأکید کرد که آنها می‌دانند، حفظ این اندیشه و این روحیه و بسط و تعمیق آن در میان مسلمانان، می‌تواند تداوم حیات اسلام ناب محمدی (ص) را ضمانت کند.

قزاقستان

مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش با حضور اعضای خانواده‌های سفارت جمهوری اسلامی ایران و نهادهای وابسته و جمعی از ایرانیان مقیم و علی اکبر جوکار، سفیر و علی اکبر طالبی متین، رایزن فرهنگی کشورمان در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پایتخت قزاقستان برگزار شد.

در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم سرابی، مدرس حوزه و دانشگاه و مبلغ اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به روایتی از حضرت رسول اکرم(ص) گفت: ماه محرم و جلسات عزاداری فرصتی طلایی برای تحول، تکامل، رهایی و رسیدن به قله انسانیت است.

وی امام حسین(ع) را «مرد تحول‌ساز» معرفی کرده و با قرائت شعری از شاعر مسیحی لبنانی نزار فرانسیس مبنی بر اشتیاق مسیحیان به آن حضرت افزود: دایره حرکت و تأثیرگذاری سیدالشهدا علیه‌السلام فرا مذهبی و حتی فرادینی است و ما نباید به راحتی از کنار این فرصت بگذریم.

وی زهیر بن بین یکی از شهدای کربلا را مصداق بارز تحول آفرینی امام حسین (ع) معرفی کرد و افزود: ما می‌توانیم با استفاده بهینه از فرصت محرم زهیر دیگری برای حسین (ع) باشیم.

در ادامه ذکر توسل، سینه زنی و اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء برگزار شد.

گفتنی است، این مراسم تا پایان دهه اول ماه محرم در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آستانه ادامه داشته و نظیر چنین مراسمی نیز در شهرهای آلماتی، آکتائو و چیمکنت قزاقستان با همکاری اداره کل بین المللی تبلیغ در حال برگزاری است.

ترکمنستان

مراسم سوگواری و عزاداری تاسوعا و عاشورای سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایش با حضورکارکنان سفارت، رایزنی فرهنگی و خانواده‌های آنها و جمعی از ایرانیان مقیم و شیعیان و محبان اهل بیت(ع) در مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) در عشق‌آباد با برپایی نماز جماعت، قرائت قرآن، زیارت عاشورا، سخنرانی و مداحی برگزار شد.

در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ رضا اصلانی پیرامون ماهیت و سیر تاریخی قیام امام حسین(ع)، فلسفه و اهمیت عزاداری، عوامل و نتایج قیام سیدالشهداء و پیام عاشورا مطالبی را ارائه کرد.

وی با اشاره به ابعاد معرفتی قیام سرور و سالار شهیدان گفت: آنچه جامعه امروز ما از قبل قیام امام حسین(ع) بدان نیاز دارد، توجه به پیام‌های معرفتی در کنار بعد احساسی این جریان عظیم تاریخ بشریت است. بخشی از این پیام‌های معرفتی، در عبرت‌گیری از ابعاد سیاسی و اجتماعی آن و بخشی دیگر در ابعاد آسمانی و تمدنی جریان عاشورای حسینی نهفته است؛ یعنی همچنان که می‌توان از قیام حسینی درس عزت، شهامت، مبارزه با ظلم، تقید به ارزش‌های دینی و … را دریافت، می‌توان این جریان را از منظری آینده‌نگرانه مورد مطالعه قرار داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ رضا اصلانی افزود: حرکت علمی و معرفتی با ریخته شدن خون امام حسین(ع) و شهادت ایشان آغاز شد. حضرت، خود را فدای اسلام کرد تا اسلام باقی بماند. این یعنی نهایت معنای ایثار.

وی با اشاره به قیام امام حسین(ع) گفت: پیامبر(ص) و ائمه(ع) با مقام نورانیت خویش عین‌الله ناظره هستند. همه هستی را می‌بینند. در آیه ۱۰۵ سوره توبه به این حقیقت اشاره شده است:‌ «و قل اعْملوا فسیرى اللّـه عملکمْ و رسوله و الْمؤْمنون؛ بگو هرکاری انجام دهید، خداوند و رسولش و مؤمنین به زودی عمل شما را می‌بینند». کسی که وارد حوزه معرفت نفس و وارد شناخت معرفت به نورانیت اهل ‌بیت(ع) شود، او عارف بالله می‌شود و با چشم خدایی به امور نگاه می‌کند. کار پیامبران و ائمه(ع) خروج پیروان از ظلمت به سوی نور است.

حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ رضا اصلانی اظهار داشت: باید نسبت به ماجرای اهل‌بیت(ع) به شور و معرفت با هم پرداخت. از این جهت نکته‌ای که لازم است به آن توجه شود، توجه به بعد معرفتی اهل‌بیت(ع) است.

وی گفت: امام حسین(ع) با قیام خونین خود، دین را احیاء کرد و ارکان دین را حیاتی تازه بخشید و اسلام را که تا قبل از آن یک شکل ظاهری صرف داشت روح و جان تازه بخشید و حقیقت دین را در همه عالم تجلّی داد. او در کربلا نمودارهای دینی فراوانی را به جا گذاشت و در واقع یک توحید عملی و تجسّم عینی از آن ترسیم کرد و ارکان آن را استحکام بخشید.

مقتل خوانی، مرثیه خوانی، مداحی و نوحه سرایی و سینه زنی بخش دیگری از این مراسم بود.

همچنین، مراسم شام غریبان امام حسین(ع) با اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء آغاز و تا پاسی از شب ادامه داشت.

گفتنی است؛ مراسم سوگواری ابا عبدالله الحسین(ع) از ابتدای ماه محرم آغاز و تا سومین روز شهادت آن امام و یاران باوفایش با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ رضا اصلانی و حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی نسب موسوی در مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) سفارت جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد داشت.

صربستان

همزمان با طنین نوای حسینی شیفتگان و دلدادگان مکتب عاشورا در سراسر جهان، مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان کربلا و اصحاب با وفایش با حضور و سخنرانی رشید حسن پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان، امیر پورپزشک رایزن فرهنگی و معمر خلیلویچ، از مدیران مرکز علوم اسلامی قم بلگراد و مولف کتاب‌هایی در زمینه فلسفه و اندیشه اسلامی در بلگراد برگزار شد.

در این مراسم، سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان، خانواده‌های مقیم و جمعی از دانشجویان ایرانی و عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در سوگ و ماتم سالار شهیدان و شهدای دشت کربلا به مدت ۴ شب به عزاداری و نوحه خوانی و ذکر مصیبت پرداختند.

زیارت عاشورا توسط محمد اکبری قرائت شد و سپس شرکت کنندگان به نوحه خوانی و عزاداری پرداختند و نماز جماعت اقامه شد.

حسن پور در سخنانی، گفت: پاسداشت ایام حسینی پاسداشت ارزش ها و آرمان‌هایی است که در این ایام به بهترین وجه به نمایش در آمدند. حق ایام حسینی با درک و فهم دقیق و عمیق از وقایع تاریخی این ایام ادا می‌شود.

پورپزشک نیز در سخنرانی شب هشتم محرم در جمع عزاداران حسینی در بلگراد مهمترین ویژگی های نهضت امام حسین(ع) در مقایسه با سایر قیام ها و حرکت ها را برشمرد.

وی هدف و انگیزه الهی قیام امام حسین ع، بینش و بصیرت و معرفت یقینی اصحاب امام، ذلت ناپذیری امام و یارانش، تاثیرگذاری نهضت کربلا بر حرکت‌های آزادیخواهی و عدالت طلبی و مظلومیت اباعبدالله و اصحاب ایشان در ابعاد مختلف را از مهمترین ویژگی های قیام کربلا ذکر کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان اظهار داشت: بارزترین جلوه تاثیرگذاری نهضت کربلا را در عصر حاضر در انقلاب اسلامی ایران شاهد هستیم.

معمر خلیلویچ تأکید کرد: شهادت حضرت سید الشهدا (ع)، بر اساس روایت حضرت ختمی مرتبت (ص)، حرارت و گرمایی در دل های مؤمنان ایجاد می کند که هر گز سرد و خاموش نمی شود.

در ادامه، آیات پایانی سوره مبارکه «فجر» بر اساس رخدادهای روز عاشورا مورد بررسی قرار گرفت.

نصب و افراشتن پرچم‌های عزاداری در نمای بیرونی ساختمان رایزنی فرهنگی، تولید محتوا به زبان صربی و انتشار در سایت‌ها و شبکه‌های مجازی، ترجمه و انتشار اشعار محتشم کاشانی در فضای مجازی و ارسال پیام به فارسی و صربی از طریق پیامرسان‌ها برای ایرانیان مقیم از دیگر اقدامات رایزنی فرهنگی است.

مراسم عزاداری شب هفتم و هشتم محرم در توکیو با حضور ژاپنی ها

همزمان با فرارسیدن دهه محرم برنامه های رایزنی فرهنگی برای پاسداشت ارزش های عاشورایی شامل برنامه های متنوعی بود. این برنامه ها هم بصورت حضوری و هم به صورت آنلاین در حال برگزاری است .

اما نکته مهم در مراسمات حضوری امسال برگزاری عزاداری سالار شهیدان با حضور تعداد قابل توجه شهروندان ژاپنی بود.

برای بهره مندی بیشتر یک سخنران به زبان ژاپنی سخنرانی کرد و از فلسفه قیام امام حسین برای ایشان صحبت نمود. همچنین کلیپ هایی که توسط رایزنی تهیه شده بود به صورت زیرنویس ژاپنی ارائه شد . بازخوردها بگونه ای بود که علاقمندی به حضور در ایام بعدی حتی عاشورا نیز داشتند. پیام هایی نیز توسط سایر دوستان ژاپنی برای حضور در مراسم های آتی مذهبی به رایزنی ارسال شده است.

مباحثی در خصوص آزادگی، گذشت و فداکاری و درسهایی که متعلق به نهضت عاشورا است ذهنیت برخی ازآنها را در مورد عاشورا تغییر داده بود استاد دانشگاهی که اطلاعات ظاهری از عاشورا داشت لحظاتی با من همکلام شده بود و اظهار می کرد که تا کنون فکر می کرده مراسم نوعی گریه کردن ظاهری است و نمایش است. به گفته بسیاری از حاضرین ژاپنی آنها قبلا اطلاعات زیادی از روح قیام امام حسین (ع) نداشتند.

البته بخش اعظم مراسم عزاداری به زبان فارسی بود و ایرانیان علاقمند از شهرهای اطراف توکیو به این مراسم امده بودند. بیشتر علاقمندان ایرانی و عاشقان حضور از شهرهای یوکوهاما و سایتاما بودند.

فیلیپین

عزادران و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل گردهم آمدند تا ارادت خود را به آقا امام حسین(ع) و یاران با وفایش ابراز کنند.

این مراسم با برگزاری نماز جماعت به امامت حجت الاسلام والمسلمین سید صادق طباطبایی، کارشناس دینی اعزامی از جمهوری اسلامی ایران آغاز و سپس دعای روح بخش کمیل زینت بخش برنامه شد.

خواندن زیارت عاشورا و یاد آوری مصایب رفته بر جان بر کفان کربلا نیز حال و هوای دیگری به مجلس داد و سپس طباطبایی سخنان خود را آغاز کرد. وی در آغاز این مراسم که با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در مانیل، جمعی از کارکنان سفارت و شیعیانی از فیلیپین، هند، پاکستان و عده کثیری از ایرانیان مقیم مانیل تشکیل شد، به مکتب حسینی پرداخت و به جای آوردن نماز دورکعتی، تعداد سوره های حمد، اخلاص، صلوات های لازم و در پایان ذکر صد مرتبه یاالله را متذکر شد.

حجت الاسلام طباطبایی سپس به تشریح حال و هوای شب عاشورا در میان آقا امام حسین (ع) و یاران راستینش پرداخت و افزود: در شب عاشورا امام بزرگوار، حضرت عباس(ع)، حضرت سجاد(ع) و زینب کبری (س) شب زنده دار بودند و آقا امام حسین با گرد هم آوردن خانواده، خواهر گرامی خود و یاران با وفا خطبه مهمی را در مورد پنج موضوع مختلف بیان کردند که نشانه خدا شناسی و ایمان و قناعت ایشان بود. این مراسم با ذکر مصیبت امام حسین (ع) ، برگزاری سنت سینه زنی و عزاداری پایان یافت.

همچنین، مراسم عزاداری علمدار کربلا، قمربنی هاشم ابوالفضل(ع) با حضور اسماعیل زاده، سفیر و ابوالقاسمی، رایزن فرهنگی کشورمان در مانیل، جمعی از کارکنان سفارت، روحانی اعزامی حجت الاسلام والمسلمین سید صادق طباطبایی، مدرس حوزه و دانشگاه و متخصص علوم قرآنی و جمعی از ایرانیان مقیم و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت از کشورهای فیلیپین، هند و پاکستان در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مانیل برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین صادق طباطبایی صفات و خصال علمدار کربلا را مورد بحث قرار داد و با بیان احادیثی از معصومین(ع) بر لزوم شناخت بیشتر آقا ابوالفضل (ع) تاکید و این شهید کربلا را با تکیه بر کلام بزرگان و معصومین از فقهای بنی هاشم دانست.

وی بینش‌های امام شناسی را به دو بخش انفعالی و ارادی تقسیم و بینش ارادی را بسیار برتر از بینش انفعالی قلمداد و تاکید کرد که تاسوعا باید عاملی در نشان دادن راه امام شناسی به ما باشد.

ذکر مصیبت شهدای کربلا و برگزاری مراسم سینه زنی بخش دیگری از این مراسم بود.

کنیا

محبان اهل بیت(ع) کنیا مراسم عزاداری ایام محرم را با حضور ایرانیان مقیم و خواجه‌های هندی و پاکستانی در مسجد مرکز اسلامی جعفری در لاوینگتون، نایروبی و دیگر مناطق مسلمان نشین کنیا آغاز کردند.

مجالسی که توسط جامعه شیعه در مراسم بزرگداشت ایام محرم برگزار شد، مشتمل بر یک سلسله سخنرانی و بحث بود که حول محور حوادث قبل، حین و بعد از کربلا است.

علما و سخنرانان با ارائه سخنرانی‌های روشنگرانه، زمینه‌های تاریخی، مبارزات امام حسین(ع) و یاران باوفایش و حوادث بعد از کربلا را روشن کردند.

هدف از این سخنرانی‌ها تعمیق درک جمعی و دادن درس‌های ارزشمند برای رشد فردی و معنوی بود.

این بزرگداشت همچنین بر برجسته کردن فلسفه واقعه کربلا متمرکز است. سخنرانان بر درس‌های جاودانه‌ای که از فداکاری امام حسین(ع) گرفته شده است، از جمله ایمان تزلزل ناپذیر، عدالت و نفی ظلم تأکید کردند. آنها بر اهمیت تجسم این اصول در زندگی روزمره و تلاش فعالانه برای ایجاد جامعه‌ای عادلانه‌تر و دلسوزتر تأکید کردند.

اوگاندا

به همت رایزنی فرهنگی کشورمان و با مشارکت سفارت جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) در اوگاندا، مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با حضور مجید صفار، سفیر کشورمان و جمعی از ایرانیان خارج از کشور برگزار می‌شود.

این مراسم هر روز با قرائت زیارت پرفیض عاشورا توسط حجت الاسلام والمسلمین روح اله دهقانی؛ رئیس دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) آغاز و پس از آن حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر عطاران سخنرانی می‌کند.

در ادامه، محمد لطفی، ذاکر اهل بیت(ع) به ذکر مصیبت و روضه خوانی پرداخته و پس از آن نماز جماعت مغرب و عشاء اقامه می‌شود.

شایان ذکر است، مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به مدت ده شب در محل سفارت کشورمان دایر خواهد بود.

به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در اوگاندا، مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) همراه با حرکت دسته عزاداری در منطقه کیبوکو (واقع در شرق اوگاندا و نزدیک مرز کنیا) برگزار شد.

در مراسم مذکور که توسط شیخ جعفر ماگالا؛ عضو برجسته انجمن مسلمانان شیعه اثنی عشری اوگاندا (USHIAMCO) مدیریت و اجراء شد، بیش از ۱۰۰۰ نفر از مسلمانان مناطق کیبوکو، بوداکا، امباله، بوتالیجا، بوگیری، بوتبو، کیتوتی، تیرینی و نامبیری شرکت کردند.

در ادامه، چند تن از مسئولین انجمن مسلمانان شیعه اثنی عشری اوگاندا به سخنرانی پرداختند.

عیسی کاتونگولو لوییمبازی؛ کارشناس رایزنی فرهنگی کشورمان و عضو مؤثر انجمن مذکور طی سخنانی به بیان چکیده‌ای از واقعه عاشورا پرداخت.

وی پایبندی قاطع امام حسین(ع) روی اصول اسلامی و ایثار و فداکاری اصحاب امام حسین(ع) را به عنوان نقاط برجسته واقعه عاشورا خواند.

شیخ یونس گیبیزی با بیان سخنان کوتاهی پیام اصلی قیام امام حسین(ع) را ترویج امر به معروف و نهی از منکر و نیز احیای دین جد بزرگوار خود عنوان کرد.

در ادامه، شیخ سنان شعبان به بیان درس‌های آموزنده واقعه عاشورا پرداخت و از شرکت کنندگان درخواست کرد تا از چنین شخصیت‌های بزرگ تاریخی که برای احیای حاکمیت عقل در جامعه فداکاری کردند، الگو بگیرند.

وی افزود: امام حسین(ع) با شهادت خود اسلام را احیاء کرد، زیرا جامعه آن روز مملو از بی عدالتی‌ها و آسیب‌های اجتماعی شده بود.

آدم سبیالا؛ رئیس انجمن مسلمانان شیعه اثنی عشری اوگاندا و استاد دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) با تأکید بر وحدت میان مسلمانان اوگاندا، نکاتی را تذکر داد و قول داد که برای استانداردسازی مدارس اوگاندا از طریق تهیه کتب درسی، تأمین محتوای آموزشی، مشوق‌های درسی، ساخت مدارس و اعطای وام های بدون بهره به معلمان تلاش کنند.

وی با اشاره به اهمیت اعتدال در جامعه گفت: انقلاب‌های بزرگ تنها به واسطه خدمات افراد بی‌طرف و معتدل جامعه است که می توانند به حیات خود ادامه دهند.

قرقیزستان

مراسم عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی با حضور پرشور دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت از ایرانیان، آذری‌ها، افغانستانی‌ها و پاکستانی‌های مقیم قرقیزستان و با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین معرفت شیرین اف و مداحی سید ابوالفضل سجادی‌فر در مسجد امام علی(ع) و مسجد شیعیان منطقه لنینسکی بیشکک برگزار شد.

در این مراسم همانند سایر شب‌ها پس از اقامه نماز مغرب و عشا و قرائت زیارت عاشورا، حجت‌الاسلام والمسلمین معرفت شیرین اف، امام جماعت مسجد به بیان سخنرانی با موضوع معرفی شخصیت و فضائل حضرت ابوالفضل العباس(ع) و امام حسین(ع) پرداخت.

سید ابوالفضل سجادی‌فر، مداح اعزامی از سوی اداره کل بین‌المللی تبلیغ به چهار زبان فارسی، آذری، عربی و انگلیسی به ذکر مصیبت اهل بیت(ع)، نوحه خوانی و سینه زنی پرداخت و برخی دیگر از مداحین اهل بیت(ع) از افغانستان و پاکستان نیز ایشان را همراهی کردند.

مراسم عزاداری شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در دهه اول محرم با حمایت رایزنی فرهنگی کشورمان و با حضور خیل مشتاقان و عزاداران با شکوه و عظمت خاصی برگزار شد.

عزاداری شام غریبان امام حسین (ع) نیز پایان بخش یک دهه عزاداری در مسجد امام علی (ع) بیشکک بود.

شایان ذکر است در طول این ایام با هماهنگی صورت گرفته مداح اعزامی سجادی فر هر شب پیش از اذان مغرب با حضور در مسجد شیعیان منطقه لنینسکی به ذکر مصیبت و مداحی برای آذری های مقیم آن منطقه پرداخت که با استقبال بسیار خوب آنان روبرو شد.

چین

در روز عاشورای حسینی و همزمان و همراه به میلیون ها نفر از عاشقان سرور و سالار شهیدان در نقاط مختلف جهان، دلباختگان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و عاشقان حضرت امام حسین علیه السلام در شهرهای مختلف چین نیز روز گذشته جمعه(ششم مرداد) با حضور پرشور در مجالس روضه و عزاداری، در غم شهدای کربلا بر سر و سینه زدند و اشک ماتم ریختند.

به گزارش رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن، مراسم سوگواری شب و روز عاشورای حسینی در محل نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در شهر پکن با حضور ایرانیان مقیم از جمله دانشجویان، بازرگانان، کارکنان نهادهای مختلف جمهوری اسلامی ایران در پکن و سایر ایرانیان برگزار شد.

مراسم سوگواری عاشورا و روضه خوانی در غم شهادت جانسوز سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدلله حسین (ع) و یاران باوفایش در مسجد سرکنسولگری‌ شانگهای و هیئت محبین اهل البیت در شهر گوان ژو نیز با حضور سرکنسول‌ها، دیپلمات‌ها و دیگر هموطنان ایرانی برگزار شد.(منبع : ایرنا)

کنیا

مراسم عزاداری ایام محرم با مشارکت رایزنی فرهنگی و سفارت جمهوری اسلامی ایران با حضور ایرانیان مقیم و محبان اهل بیت(ع) در هشتمین روز ماه محرم شب تاسورعای حسینی در محل حسینیه سفارت کشورمان در نایروبی برگزار شد.

در این مراسم که دیپلمات ها و تجار ایرانی مقیم نایروبی حضور داشتند، ش. علی سلیم مویگا فارغ التحصیل مرکز جامعه المصطفی (ص) به بیان نکاتی پیرامون اهمیت نهضت حسینی و اهداف عاشورا پرداخت.

سخنرانی شیخ علی موگا با استقبال خوبی روبرو شد و به تقویت حس وحدت و ایمان در میان شرکت کنندگان کمک کرد و باعث تقویت بیشتر روابط بین جوامع کنیا و ایرانی در سفارت جمهوری اسلامی ایران شد.

روضه خوانی، سینه زنی و عزاداری در مدح امام حسین(ع) پایان بخش این برنامه بود.

هند

مراسم عزاداری و سوگواری دهه اول محرم با عزاداری مسلمانان و ایرانیان مقیم در امامباره شوشتری‌ها و امامباره امین آغاز شد. بیگی، مداح اعزامی در همه مجالس به صورت مستمر حضور فعال دارد و با نوای گرمشان همه را به فیض می‌رسانند.

مراسم‌های دهه اول محرم در بمبئی شامل سه مجلس است که دوتای آنها صبح و یکی پس از نماز مغربین برگزار می‌شود.

همچنین، مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان از اول ماه محرم تا پایان ماه صفر با حضور جمع انبوهی از محبان اهل بیت (ع) در امامباره شهر پونا هند برگزار می‌شود. با هماهنگی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی و دعوت انجمن همیت از یک مبلغ و مداح برای دهه اول، واحد حمیدی، مداح اهل بیت(ع) اعزامی از کشورمان در این امامباره جهت سخنرانی و مداحی حضور یافت.

مراسم‌های دهه اول محرم در شهر پونا از ساعت ۹ شب الی ۲ بامداد به طول می‌انجامد و مراسم پس از شام غریبان به اتمام می‌رسد و پس از آن روضه خوانی هر شب به مدت دو ماه در امامباره به طول می انجامد.

بانکوک

مراسم سوگواری و عزاداری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایش با حضور ایرانیان مقیم و مسلمانان علاقه‌مند به خاندان عصمت و طهارت در محل حسینیه ولایت رایزنی فرهنگی کشورمان در بانکوک برگزار شد.

حجت‌ الاسلام واعظی، روحانی اعزامی از جمهوری اسلامی ایران و حسینی، ذاکر اهل بیت(ع) در تمامی این مدت برنامه سخنرانی و ذکر مصیبت و سینه زنی را بر عهده داشتند .

حجت‌ الاسلام واعظی در شب‌های محرم پیرامون فلسفه نهضت حسینی(ع) و بیان اسلام حسینی(ع) سخن گفت و افزود : تبین اسلام حسینی(ع) و تمایز آن با اسلام یزیدی از مقوله هایی است که اگر به درستی بیان شود، حقانیت اسلام ناب محمدی(ص) محقق می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: هدف نهایی امام این است که دو انحراف، خلافت و تغییر ارزش‌های اسلامی را سر جای خود برگرداند و اصلاح کند لذا براین اساس قیام ایشان نه تنها عقلانی و بر اساس منطق شکل گرفت؛ بلکه افرادی هم که در رکاب امام حسین (ع) جنگیدند و شربت شهادت نوشیدند، آنان نیز با هدف و بر اساس تفکر و تعقل و برطرف کردن دو انحراف همراه ایشان شدند.

وی مطرح کرد: خدمت بزرگ سالار شهیدان به جهان بشری در سایه ایثار و جانفشانی آن حضرت بوده و دیگر شهدای کربلا با خورشید ایثار خویش، فرا راه آدمیان را روشن و بر اثر این فروغ ایثار زمینه رویش انواع خوبی‌ها و نیکی‌ها در میان جامعه انسانی فراهم شد.

گرجستان

همزمان با فرارسیدن ماه محرم، مجلس سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش با همکاری رایزنی فرهنگی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در تفلیس در دهه اول محرم در دو بخش ایرانیان مقیم تفلیس و جامعه شیعیان گرجستان برگزار شد.

در این مراسم که با همکاری اداره کل بین المللی تبلیغ با اعزام مبلغ و مداح به گرجستان انجام شد، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی پورابوقدار، مبلغ اعزامی همه شب برای عزاداران حسینی، ایرانیان مقیم و ارادتمندان به حضرت سید الشهدا سخنرانی و علی کرمی مداح اعزامی نیز مرثیه سرایی، مداحی و روضه خوانی کردند.

از دیگر برنامه‌های این مراسم؛ اقامه نمازجماعت مغرب و عشاء و قرائت زیارت عاشورا بود.

همچون سال های گذشته مراسم عزاداری و سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش با حضورگسترده مسلمانان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در مساجد،حسینیه‌ها و مراکز مذهبی شهرها و روستاهای مختلف مسلمان نشین گرجستان از جمله مارنئولی، گاردابانی ، سوغانلو و … برگزار شد.

با هماهنگی رایزنی فرهنگی، علی کرمی مداح اعزامی از جمهوری اسلامی ایران با حضور در مراسم عزاداری مسجد اهل بیت(ع) تفلیس (دو شب) حسینیه آل عبا تفلیس منطقه لیسی، مسجد جامع تفلیس،مراسم پیاده روی و عزاداری روز تاسوعای حسینی در شهر مارنئولی مداحی و مرثیه سرایی کردند.

با دعوت، برنامه ریزی و هماهنگی توسط نمایندگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در مارنئولی و هیات امنای مساجد امام علی(ع) و امام حسین (ع) مراسم پیاده روی روز تاسوعای حسینی با حضور چند هزار نفری عاشقان امام حسین(ع) در شهر مارنئولی برگزار شد.

این مراسم متفاوت تر از سال گذشته و با در دست گرفتن قرآن توسط راهپیمایان در محکومیت هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم در کشورهای سوئد و دانمارک از مقابل ساختمان مجمع جهانی اهل بیت(ع)آغاز و تا مسجد امام علی (ع) با ادامه یافت .

در این راهپیمای عظیم، حاجی حاجی اف، امام جماعت مساجد امام علی(ع)، عزیز نبی اف، امام جماعت مسجد امام حسین(ع)، راسم محمداف، نماینده مجمع جهانی اهل بیت، نمایندگان مجلس محلی ، مسئولین شهرداری مارنئولی، محمود ادیب، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تفلیس و احمد مهری اردستانی، رایزن فرهنگی و تعدادی از کارکنان سفارت کشورمان نیز حضور داشتند.

پس از برگزاری راهپیمایی عزاداران در مقابل مسجد امام علی (ع) تجمع کردند و مداحان اهل بیت به نوحه خوانی پرداختند. در ادامه، حاجی حاجی اف، امام جماعت مسجد امام علی(ع)در محکومیت هتک حرمت قرآن کریم سخنرانی کرد.

سفیر کشورمان نیز طی گفت‌وگو با شبکه‌های تلویزیونی محلی، ضمن تمجید از برگزاری باشکوه مراسم تاسوعای حسینی، اقدام برخی عناصر هتاک در تعدادی از کشورهای غربی در توهین به قرآن کریم را محکوم و تصریح کرد: مسلمانان زیر پرچم امام حسین (ع) و قرآن و با اتحاد خود باید چنین اقدامات دین‌ستیزانه‌ای را محکوم کنند.

همچنین، مراسم دهه اول محرم و عزاداری روز عاشورا در مسجد جمعه تفلیس با حضورجمع کثیری از عاشقان امام حسین(ع) با قرائت قرآن، مرثیه سرایی و نوحه خوانی توسط مداحان اهل بیت (ع) و سخنرانی توسط شیخ رامین ایگیدوف رییس اداره مسلمانان گرجستان به مدت ۱۰ شب برگزار شد.

علی کرمی، مداح اعزامی نیز در شب هفتم محرم با حضور در بین عزاداران حسینی این مسجد با صدای دلنشین خود به نوحه خوانی و مرثیه سرایی پرداخت.

نخجوان

همزمان با تاسوعا و شب عاشورای حسینی، برنامه عزاداری و سوگواری محرم ویژه ایرانیان مقیم و دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل با حضور سید احمد حسینی، سرکنسول و ابوالفضل ربیعی، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در محل سرکنسولگری کشورمان در نخجوان برگزار شد.

مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالحسین (ع) با قرائت قرآن کریم، سخنرانی و نوحه خوانی و سینه زنی و پخش کلیپ همراه بود. در این مراسم، یاد و خاطره سالار شهیدان و یاران با وفایش گرامی داشته شد.

حسینی، سرکنسول کشورمان ضمن خیر مقدم و تسلیت ایام عزای حسینی به حضار پیرامون قیام کربلا و واقعه عاشورا به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی به سیر تاریخی و علل بوجود آمدن واقعه و حادثه کربلا اشاره کرد و گفت: از آغاز حرکت امام حسین(ع) و یارانش از مدینه، بذر معرفت و بذر بصیرت پاشیده شد و می‌توان از آن به یکی از مهمترین خصوصیات حادثه‌ی عاشور یاد کرد. بنابراین اخلاص، موقع‌شناسی، پاشیدن بذر یک حرکت فزاینده‌ی تاریخی، از خصوصیات مهم عاشوراست. ماجرا فقط در ظهر عاشورا تمام نشد؛ در واقع از ظهر عاشورا یک جریانی در تاریخ شروع شد، که همچنان رو به افزایش و گسترش است. بعد از این هم همین خواهد بود. امام حسین(ع) برای اعلای کلمه‌ی حق و برای نجات خلق، همه‌ی داشته‌های خود را به میدان آورد.

در پایان این مراسم عزاداری با ذکر مصیبت در سوگ حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) دلها راهی کربلا شد.

لازم به ذکر است ویژه نامه “عاشورا فراتر از دین و بالاتر از مذهب” نیز توسط نمایندگی فرهنگی کشورمان در نخجوان در ۵۴ صفحه درباره واقعه عاشورا و حضرت امام حسین (ع) به زبان آذری منتشر و در دسترس مخاطبین آذری قرار گرفت.

سارایوو

مراسم سوگواری و عزاداری سید و سالار شهیدان دشت کربلا و یاران با وفایش در سارایوو، پایتخت بوسنی‌هرزگوین به ‌مدت ۱۲ شب برگزار شد.

این برنامه ها از بیست و هفتم تیر تا هفتم مردادماه با حضور کارمندان نهادهای ایرانی، ایرانیان مقیم و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در سالن اجتماعات سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو برگزار و پس از قرائت زیارات و ادعیه وارده و مرثیه خوانی مداحان اهل بیت(ع)، حاضران از سخنرانی حجت‌الاسلام‌ والمسلمین «اکبر عیدی» بهره بردند.

همچنین مراسم‌های دیگری به همت سایر نهادهای فرهنگی ایران در بوسنی و هرزگوین در حسینه فاطمه الزهرا(س)، حسینیه حضرت مهدی(عج) و کالج فارسی بوسنیایی برگزار شد و علاقه‌مندان به اهل‌بیت(ع) در سوگ سالار شهیدان عزاداری کردند.

قزاقستان (آستانه)

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان با همکاری سفارت کشورمان ضمن برگزاری مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) یاد و خاطره شهدای گرانقدر کربلا را گرامی داشتند. در این مراسم، کارکنان سفارت به همراه خانواده و جمعی از ایرانیان مقیم شرکت کردند.

مراسم از شب هفتم ماه محرم با حضور و سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم سرابی، روحانی اعزامی از جمهوری اسلامی ایران آغاز شد که محور اصلی آن مربوط به اهمیت نهضت عاشورا و قیام حسینی بود.

گفتنی است؛ نظیر چنین مراسمی در محل خانه فرهنگ ایرانیان مقیم چیمکنت و همچنین، ایرانیان مقیم اکتائو و آلماتی در محل سرکنسولگری‌های کشورمان در شهرهای آکتائو و آلماتی قزاقستان برگزار شد.

قزاقستان(آلماتی)

مراسم سوگواری و عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با شرکت اعضای سرکنسولگری، وابستگی فرهنگی کشورمان، ایرانیان و شیعیان مقیم از جمله جمع کثیری از شیعیان مقیم سایر کشورها در سالن اجتماعات سرکنسولگری کشورمان در آلماتی برگزار شد.

این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز ‌شد و با سخنرانی و روضه‌خوانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین ضیایی نیا و مداحی عاشقان اهل بیت علیهم السلام و عزاداری شیعیان مقیم آلماتی شور و فضای معنوی یافت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ضیایی‌نیا در سخنان خود معانی و مفاهیم بیان شده در قرآن کریم را که برخی از صاحب‌نظران غیرمسلمان به عنوان دستاورد سالیان تجربه و مطالعه خود در جهان منتشر و نظرات جوانان را به خود جلب می کنند، بر‌شمرد و تشریح کرد.

در ادامه، مراسم نماز جماعت مغرب و عشاء اقامه و روز عاشورا نماز جماعت ظهر عاشورا و برنامه شام غربیان برپا شد.

همچنین مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) و یاران باوفایش در سایر اماکن دینی مشخص‌شده از سوی دولت قزاقستان ازجمله در شهر شیمکنت برگزار شد.

تانزانیا

مسلمانان تانزانیا و مناطق مختلف این کشور از جمله دارالسلام، تانگا، ام بیا، کیگوما، آروشا و سایر مناطق این کشور مراسم ویژه ماه محرم را باشکوه خاصی برگزار کردند.

در دارالسلام در روز جمعه تاسوعای حسینی دسته بزرگ عزاداری شیعیان بومی و صبح روز جمعه در منطقه کیگوگو راهپیمایی بی نظیری را برپا کردند.

عصر همان روز، شیعیان خوجه هندی نیز به همین ترتیب دسته بزرگ عزاداری را برپا کردند که سفیر جمهوری اسلامی ایران و رایزن فرهنگی کشورمان در این مراسم‌ها حضور داشتند.

روز جمعه مصادف با تاسوعای حسینی (در تانزانیا) انجمن شیعیان بومی تانزانیا (TIC) به رهبری شیخ حمید جلاله مدیر حوزه امام صادق علیه السلام و با حمایت رایزنی فرهنگی و با هماهنگی پلیس شهر دارالسلام اقدام به برگزاری دسته عزاداری با حضور بیش از دو هزار نفر از شیعیان بومی تانزانیا و همراهی سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کرد.

با مشارکت رایزنی فرهنگی و انجمن شیعیان خوجه اثنی عشری، مراسم حضرت علی اصغر علیه السلام در محفل عباس علیه السلام برگزار شد. در این مراسم بانوان با کودکان زیر یکسال خود شرکت کردند که با مراسم نوحه خوانی و سخنرانی همراه بود.

شیعیان خوجه اثنی عشری امسال با شکوه بی نظیری و با حضور هزاران نفر از عاشقان مکتب امام حسین علیه السلام اقدام به برپایی دسته عزاداری کردند.

در این مراسم اهانت به قرآن کریم نیز محکوم شد. جوانان با دست داشتن پلاکاردهایی این اقدام سخیف را نکوهش و محکوم کردند.

در این مراسم علاوه بر سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در تانزانیا، مفتی سابق شهر دارالسلام شیخ الهاد موسی سالوم، شیخ حمید جلاله مدیر حوزه امام صادق علیه السلام، نمایندگانی از جمعیت شیعیان بهره، نمایندگانی از هندوها و … حضور داشتند.

مراسم دیگری توسط مهدی (عج) سنتر و با همکاری شیعیان خوجه هفتم مرداد در شهر دارالسلام همراه با دسته سینه زنی و تعزیه خوانی برگزار شد.

نایروبی

مراسم بزرگداشت عاشورای حسینی توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نایروبی، شبکه خواهران اهل بیت(ع) و شبکه مسلمانان نایروبی در حسینیه مسجد شیعیان پارکرود نایروبی برگزار شد.

در این مراسم، ایرانیان مقیم و مسلمان نایروبی و از شهرستان‌های اطراف آن از جمله کیامبو، مورانگا، کاجیادو و کرینیاگا در کنیا گردهم آمدند.

این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط ش. خمیس موانجیرانی، معلم آکادمی رسول الاکرم(ص) آغاز شد و با مقتل خوانی ش. علی ساموجا، رئیس شبکه مسلمانان نایروبی و مصائب و فداکاری‌های عظیم امام حسین(ع) و یارانش ادامه یافت.

حماسه خوانی نماز ظهر عاشورای حسینی، راهپیمایی در خیابان‌های نایروبی، عزاداری در قبرستان مسلمانان کاریوکور از دیگر برنامه‌های دهه اول ماه محرم در کنیا بود.

یونان

مراسم سوگواری دهه نخست ماه محرم با حضور گسترده مسلمانان مقیم یونان برگزار شد. انجمن شیعیان یونان با در اختیار داشتن مجموعه‌ای به نام گلزار زینب در منطقه پیرائوس آتن نسبت به برگزاری مراسم دهه نخست محرم اقدام کرد. در این مرکز از حجت‌الاسلام والمسلمین محمد تقی محمودی برای سخنرانی دعوت به عمل آمد و ذاکران اهل البیت علیهم السلام به مرثیه خوانی پرداختند.

در مراسم شب ششم ماه محرم، سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان حضور یافتند و علاوه بر این انجمن، شیعیان یونان در روز عاشورا با حضور در اردوگاه منیدی نسبت به اقامه عزای حسینی برای آوارگان ساکن این اردوگاه اقدام کردند.

همچنین، مراسم دیگری در امام بارگاه جعفریه به مدت ده شب و طی روز های عاشورا و تاسوعا در محله کیپسلی آتن برگزار شد. این مراسم در شب‌های محرم با اقامه نماز جماعت، تلاوت قرآن، مقتل خوانی، مرثیه سرایی و سینه زنی همراه بود.

با همکاری این مجموعه یک مداح به منظور برپایی مراسم این دهه در حسینیه بی بی زینب به شهر ثیوا در هفتاد کیلومتری شهر آتن اعزام شد.

در عصر روز پنجم ماه محرم، انجمن شیعیان یونان مجوز برپایی راهپیمایی باشکوهی را در مرکز شهر آتن برگزار کرد. در این راهپیمایی که از میدان آمونیا آغاز شد، عزاداران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با سینه زنی و نوحه خوانی مسیر میدان آمونیا تا میدان سینداقما را پیاده پیمودند.

طی این مسیر، نوحه سرایی به زبان‌های فارسی و اردو انجام شد. سپس، عزاداران حسینی در میدان سینداقما، اصلی ترین میدان آتن و مقابل پارلمان یونان به سینه زنی پرداخته و در نهایت مراسم با خواندن زیارت وارث پایان یافت.

مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با حضور اعضاء سفارت و تعدادی از ایرانیان مقیم در شب‌های تاسوعا و عاشورا و ظهر روز عاشورا برگزار شد. همچنین، نماز ظهر عاشورا در فضای باز و با امامت سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونان برگزار شد

منبع سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.