خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

آیا رشد ناسیونالیسم مسیحی در فضای سیاسی آمریکا منجر به جنگ معنوی شده است؟

آیا ناسیونالیسم مسیحی تهدیدی است که ایالات متحده آمریکا را به یک کشور مذهبی تبدیل کنند؟ آیا دموکراسی ایالات متحده در معرض خطر جنبشی است که می‌خواهد آمریکا را بر اساس کتاب مقدس اداره کند؟ اسکای نیوز رشد ناسیونالیسم مسیحی در ایالات متحده را بررسی می‌کند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، ایالات متحده آمریکا شاهد رشد پدیده‌ای جدید در حوزه مذهب- سیاست به نام ناسیونالیسم مسیحی است؛ کشیش‌ها و شبه‌کشیش‌هایی که معتقدند مذهب به اندازه کافی در کشورشان مهم شمرده نمی‌شود و باید حتماً مسیحی‌تر شود.

ناسیونالیسم مسیحی این باور است که آمریکا باید به عنوان یک ملت مسیحی و بر اساس ایمان اداره شود. در حالی که این مفهوم جدیدی نیست، برخی کارشناسان استدلال می کنند که از یک ایدئولوژی حاشیه ای به نیرویی در حزب جمهوری خواه و شخص دونالد ترامپ تبدیل شده است و اکنون تهدیدی برای ساختار دموکراسی آمریکایی است.

کارشناسان می‌گویند: این جنبش از آرمان‌های مسیحی برای پوشاندن ایده های نژادپرستانه استفاده می کند، اما برخی دیگر می گویند که برچسب ملی گرایی مسیحی صرفاً برای اخراج هر مسیحی که می خواهد در سیاست دخالت کند استفاده می شود.

بر اساس یک نظرسنجی اخیر، بیش از نیمی از جمهوری خواهان با ایده های ناسیونالیستی مسیحی موافق هستند. رهبران مذهبی مانند کشیش جنجالی ویلسون و بازیگران سیاسی مانند مشاور امنیت ملی سابق ترامپ، مایک فلین، از چهره‌های کلیدی جنبش محسوب می‌شوند.

در قیام ۶ ژانویه که طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره ریخته و آنجا را اشغال کردند، پرچم هایی با مضمون «توسل به بهشت» و «عیسی نجات دهنده من است» در کنار شمایل نگاری نئونازی ظاهر شد. درحالیکه صحبت از جنگ معنوی در سرتاسر ایالات متحده به افزایش هوادار مشغول است کارشناسان نگرانند که ناسیونالیسم مسیحی بزرگترین تهدید برای دموکراسی در آمریکا باشد.

نظرات این طیف سیاسی-مذهبی در آمریکا متفاوت است اما غالباً آنها می‌خواهند به زمانی برگردند که می‌دانند دو جنسیت وجود دارد(مخالفت شدید با همجنسگرایی)، یک ساختار مردسالارانه روشن برای خانواده، یک رویکرد محدود به مهاجرت و سیاه‌پوستان و سایر رنگین پوستان وجود داشته باشد. برتری طلبی نژاد سفید هم از اصلی‌ترین گزاره‌های این تفکر است.

نکته جالب اینجاست که برخی از معتقدترین افراد مسیحی به این تفکر درحال کوچ به ایالت آیداهو هستند چون این ایالت را برای آنچه در ذهن دارند، بهتر می‌دانند. یکی از این گروه‌ها «بازتردید آمریکایی» است که با ناسیونالیسم مسیحی با ایده زندگی روستایی مسلحانه برای آماده شدن برای روز قیامت و جنگ داخلی خود را معرفی می‌کند. بخشی از این تفکر پیش بینی کرده است که افزایش دوقطبی شدن در سیاست آمریکا منجر به درگیری مسلحانه خواهد شد. یعنی این تفکر از هم اکنون خود را برای یک جنگ داخلی آماده می‌کند. «ناشی از شکاف بین راست و چپ – یا بین خداپرستان و بی خدایان – یا بین آزادی خواهان و دولت گراها – یا بین فردگرایان و جمع گرایان.»

یک نظرسنجی از بیش از ۶۰۰۰ آمریکایی توسط مؤسسه تحقیقاتی دین عمومی (PRRI) و مؤسسه بروکینگز این سوال را مطرح کرد که آیا مردم با اظهارات مختلفی از جمله «خدا مسیحیان را به اعمال سلطه بر همه حوزه های جامعه آمریکا دعوت کرده است» موافق هستند یا خیر. این نظرسنجی نشان داد که بیش از نیمی از جمهوری خواهان حداقل با ناسیونالیسم مسیحی موافق بودند. این داده‌ها نشان می‌دهد که ناسیونالیسم مسیحی نیز با حمایت از دونالد ترامپ ارتباط تنگاتنگی داشت و ۷۱ درصد از طرفداران دیدگاه مثبتی نسبت به رئیس‌جمهور سابق داشتند.

مایکل فلین ژنرال سه ستاره سابق به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ منصوب شد اما پس از چند هفته استعفا داد. او به دروغگویی به FBI اعتراف کرد و بعداً توسط رئیس جمهور سابق عفو شد. او اکنون یکی از سرمداران ناسیونالیسم مذهبی در آمریکا است که در کلیساهای مختلف سخنرانی می‌کند. او به تازگی در تگزاس گفته: اگر قرار است یک ملت تحت خدا داشته باشیم، باید یک دین داشته باشیم. یک ملت زیر خدا و یک دین زیر خدا، درست است؟ جنگ معنوی در آمریکا در جریان است.

به نظر می‌رسد اگر ترامپ دوباره به کاخ سفید بازگردد، فلین و افکارش هم به راحتی در صدر سیاست ورزی آمریکا جای خواهند گرفت.

منبع شفقنا
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.