خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

آیت الله علوی بروجردی: آموزه های اسلام و تشیع را به دیگران تحمیل نکنیم

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: ما باید اسلام و تشیع را به دیگران عرضه کنیم؛ اما باید دقت کنیم که نمی توانیم این آموزه ها را به کسی به اجبار تحمیل کنیم.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، آیت الله سید محمدجواد علوی بروجردی در آیین رونمایی ترجمه فارسی دانشنامه امیرالمومنین علی بن ابیطالب(ع) که در بیت آیت الله العظمی بروجردی برگزار شد، عنوان کرد: یکی از آثاری که در زمینه تاریخ اهلبیت(ع) بسیار ارزشمند است دانشنامه امام امیرالمومنین(ع) است.

او افزود: ما چنین آثاری در زمینه تاریخ اهل بیت(ع) نداشته ایم؛ این آثار ارزشمند از خدمات حوزه نجف بوده و این خدمات حوزه نجف در سطح بین المللی و جهانی است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: علامه «قرشی» فردی ملا، فهیم، اهل تحقیق و بسیار خوش سلیقه بود و ما کتاب ایشان را با خیال راحت می توانیم به دیگران معرفی کنیم.

او تاکید کرد: مسئله ترجمه یکی از مشکلات مهم بوده و افرادی که می خواهند ترجمه کنند، گاهی خیال می کنند که همین مقدار دانش زبان که دارند کافی است، در حالی که برخی اصطلاحات خاص بوده و مترجم باید آن را درست بفهمد و بعد بتواند به زبان دیگر ترجمه کند.

آیت الله علوی بروجردی مطرح کرد: نوعا آثار شیعه که به غرب عرضه شده، آثاری بوده که به زبان اصلی نوشته شده است.

او تاکید کرد: ما علما مانند یک بچه تاجری هستیم که پدر خود را از دست داده و نمی داند که چگونه از مال پدر خود استفاده صحیح بکند؛ ما ثروتی که اهل بیت(ع) برایمان گذاشته اند را نتوانسته ایم استفاده کنیم؛ تلخ تر اینکه این ثروت را به باد می دهیم و گاهی اوقات خطاکاری های خود را به امیرالمومنین(ع) نسبت می دهیم.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: ما در سفری که در مکه حضور داشتیم، مشاهده کردیم، وهابی ها کار خود را تعطیل می کردند که دعای کمیل حضرت امیر(ع) را گوش دهند.

او اضافه کرد: علی بن ابیطالب(ع) کسی است که از خودش می گذرد برای اینکه مکتب بماند؛ آن حضرت ارزش بالاتری را متصور بودند و آن ارزش، حفظ هویت مکتبی بود که انسان را به صرف داشتن عقیده زندانی و مجازات نمی کند.

آیت الله علوی بروجردی یادآور شد: امیرالمومنین(ع) کاری که با خوارج کرد بی نظیر بود؛ همه آن ها که دم از حقوق بشر می زنند باید این کار ایشان را مورد توجه قرار دهند.

او اضافه کرد: خوارج هرچه علیه امیرالمومنین(ع) ناسزا می گفتند، آن حضرت هیچ اقدامی در راستای دستگیری و مجازات نکرد؛ تا زمانی که آن ها متعرض جان و مال و ناموس مردم شدند که اینجا آن حضرت که خلیفه مسلمانان بود با این اقدامات مقابله کردند.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: خوارج در مملکتی که تحت حکومت حضرت امیر(ع) بودند اسلحه تهیه کردند؛ وقتی جنگ شروع شد حضرت امیر(ع) با وجود اینکه می توانست در یک نصف روز بر لشکر خوارج چیره شود، قریب به سه ماه جنگ را طول داد تا آن ها را متقاعد کند که دست از جنگ بردارند؛ بعد از سه ماه کسانی ماندند که هیچ راهی برای نجات نداشتند.

او بیان کرد: بعد از جنگ حضرت فرمود کشته ها را با احترام دفن کنید؛ مجروحان را درمان و سپس آزاد کنید و فرار کرده ها را دنبال نکنید؛ آن حضرت در میان کشته های خوارج قدم می زدند؛ وقتی بالای جنازه یکی از کشته های آن ها رسیدند گریه کردند که این فرد لحن دلنشینی در قرآن داشت اما عاقبت بخیر نشد؛ آن حضرت برای عاقبت بخیر نشدن دشمن گریه کرد.

آیت الله علوی بروجردی اضافه کرد: ما چنین شخصیتی داریم و نمی توانیم از ایشان استفاده کنیم؛ توان معرفی آن ها را به دیگران نداریم؛ ما امروز امکانات زیادی در اختیار داریم؛ چرا از این فرصت برای معرفی حضرت امیر(ع) به جهانیان استفاده نمی کنیم؟

او خاطرنشان کرد: یک عده ادعا می کنند که حضرت علی(ع) افراد زیادی را کشت؛ وقتی یهود و دشمنان در مقابل آن حضرت صف آرایی می کنند، جای خشوع نمی ماند و طبیعی است که در مقابل آنان ایستادگی کند.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: ما باید اسلام و تشیع را به دیگران عرضه کنیم؛ اما باید دقت کنیم که نمی توانیم این آموزه ها را به کسی به اجبار تحمیل کنیم.

او یادآور شد: به بیان جرج جرداق مسیحی، علی بن ابیطالب(ع) شخصیتی بود که بسیار مظلوم واقع شده است و وقتی از او سوال شد که بین مسیح و علی بن ابیطالب(ع) کدام را ترجیح می دهی بیان کرد که اگر بگویم علی بن ابیطالب را، مسیح پیامبرم است و نمی توانم؛ اگر بگویم مسیح را، با عقل و منطق جور در نمی آید.

منبع شفقنا
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.