خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

معرفی ۷ مسجد برتر جهان در مسابقه معماری عربستان + عکس

مساجد برگزیده در سومین دوره مسابقه بین‌المللی جایزه معماری مساجد عبداللطیف الفوزان معرفی شدند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، مراسم تجلیل از معماران هفت مسجد برگزیده این مسابقه با حضور شاهزاده سلطان بن سلمان، مشاور ویژه پادشاه عربستان سعودی و رئیس شورای امنای جایزه عبداللطیف الفوزان و شیخ عبداللطیف بن احمد الفوزان، بنیانگذار این جایزه و جمعی از معماران، کارشناسان و متخصصان علوم مرتبط با معماری مساجد از کشورهای مختلف جهان در شهر مدینه منوره برگزار شد.

۲۰۱ مسجد از مساجد ۴۳ کشور اسلامی سه قاره جهان نامزد دریافت این جایزه بین‌المللی بودند که از میان آنها ۲۷ مسجد برگزیده شده و سپس از این فهرست کوچک هفت مسجد به عنوان برندگان نهایی معرفی شدند.

جایزه عبداللطیف الفوزان عبارت «معماری مسجد در قرن بیست و یکم» را به عنوان شعار سومین دوره جایزه با هدف ایجاد پایگاه و درک گسترده‌تر از سطوح معماری مساجد در گذشته، حال و آینده در نظر گرفت.

چهار دسته مسجد در این مسابقه حضور داشتند که شامل مساجد مرکزی با نفوذ و حضور در سطح ملی در هر کشور، مساجدی که در آن نماز جمعه برگزار می‌شود، مساجد محله‌ای و همچنین مساجد مرتبط با جوامع محلی است.

مسجد ملک عبدالله مالی در شهر ریاض، مسجد الباصونه در سوهاج مصر، مسجد الاحمر در بنگلادش، مسجد غرب جاوا در اندونزی و مسجد سنجقلار استانبول از ترکیه و مسجد الامیر شکیب ارسلان در شهرک المختار لبنان و مسجد گلی جینیه از جمهوری مالی در دسته مساجد اجتماعی هفت مسجد برتر شناخته شدند.

شاهزاده سلطان بن سلمان بن عبدالعزیز با تأکید بر اهمیت توجه به مقدسات و مساجد اسلامی و تشکر فراوان از برگزاری چنین مسابقاتی، نقش آتی مساجد را از نظر معماری، ساخت و ساز و محیط قرار گرفتن مسجد و تعلق مساجد به جوامع بومی را ستود.

او تأکید کرد: معماری مساجد فقط به مسائل فنی و نوسازی شهری محدود نمی‌شوند، بلکه به مسائل مربوط با تحولات اجتماعی و چشم‌انداز آینده مرتبط است زیرا مساجد اولین پایگاه هر جامعه هستند.

قابل ذکر است که جایزه عبداللطیف الفوزان برای معماری مساجد یکی از ابتکارات برنامه خدمات اجتماعی الفوزان است که با توسعه و مدیریت بسیاری از ابتکارات کیفی با تأثیر پایدار در جهت توانمندسازی جامعه و خدمت به اقتصاد و محیط زیست مرتبط است.

در ادامه تصاویر این مساجد خاص را مشاهده می‌کنید.

مسجد ملک عبدالله مالی در شهر ریاض

مسجد ملک عبدالله مالی در شهر ریاض

مسجد الباصونه در سوهاج مصر

مسجد الباصونه در سوهاج مصر

مسجد الاحمر در بنگلادش

مسجد الاحمر در بنگلادش

مسجد غرب جاوا در اندونزی

مسجد غرب جاوا در اندونزی

 سنجقلار استانبول در ترکیه

مسجد سنجقلار استانبول در ترکیه

مسجد امیر شکیب ارسلان در لبنان

مسجد امیر شکیب ارسلان در لبنان

مسجد گلی شهر جنه در جمهوری مالی

مسجد گلی شهر جنه در جمهوری مالی

منبع ایکنا
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.