خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

طالبان زیارتگاه شیعیان در پایتخت افغانستان را بست

حکومت طالبان با تعطیلی زیارتگاه شیعیان «زیارت‌گاه سخی» در شهر کابل بخش دیگری از تینت دین‌ستیزانه خویش را به نمایش گذاشت.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، یک زیارتگاه شیعیان به نام زیارتگاه «سخی» در شهر کابل پایتخت افغانستان توسط کارمندان فرقه تبهکار حکومت طالبان، بسته شد.

طالبان برای بستن این زیارتگاه ادعا کرد که در آنجا اعمال شرک آلود همچون بوسیدن علم صورت می گیرد و زائرین زن نیز حجاب را رعایت نمی کنند.

عوامل طالبان زائران این زیارتگاه را مجبور به خروج از آنجا کردند و سپس اقدام به بستن درهای زیارتگاه سخی نمودند.

متولیان زیارتگاه شیعیان با نام «سخی» اعلام کردند که تا زمانی حل کامل موضوع یورش عوامل طالبان به این زیارتگاه و بستن آن، درهای زیارتگاه سخی را دوباره باز نمی کنند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان تاکنون در این باره چیزی نگفته‌ است.

شهروندان افغانستان زیارتگاه سخی را یکی از مکان‎های مقدس مذهبی شیعیان در کابل می دانند و مسدود کردن دروازه این مکان مذهبی را بی احترامی به عقاید مذهبی اهل تشیع می دانند.

نیروهای طالبان پیش از هم چندین بار به زیارتگاه سخی یورش بردند و با بستن درهای این زیارتگاه، زائران را به شرک متهم کردند.

افراد طالبان در مهر ۱۴۰۰ نیز به بهانه حک شدن آیات قرآن کریم بر روی سنگ های قبر در محوطه زیارتگاه سخی، این زیارتگاه را بستند و اجازه رفت و آمد به این مکان را ندادند.

زیارتگاه سخی از دیر زمان زیارتگاه شیعه و سنی است و پیشینه تاریخی آن به دوران حاکمیت احمد شاه ابدالی بر می گردد. گفته می شود که وی خرقه مبارک پیامبر گرامی اسلام (ص) را از فیض آباد بدخشان به قندهار انتقال می داد و خرقه مبارک به مدت ۹ ماه در همین مکان که فعلا زیارتگاه سخی است به منظور زیارت زائرین گذاشته شد. بعد از انتقال به قندهار گنبد اول آن ساخته شده و به زیارتگاه سخی شاه مردان مسمی گردید و زیارتگاه عام و خاص قرار گرفت. گنبد دوم آن در سال ۱۹۱۹ میلادی بعد از استرداد استقلال افغانستان توسط مادر امان الله خان احداث گردید.

هر سال در نوروز پرچمی در زیارتگاه سخی به نام حضرت علی(ع) توسط اهل سنت و شیعه برافراشته می‌شود و در این مراسم یک عالم شیعه و یک عالم سنی به نوبت سخنرانی می‌کنند. افراد عالی‌رتبه دولتی هم در این مراسم شرکت می‌کنند و پرچم مذکور تا ۴۰ روز برافراشته می‌ماند.

از سال ۱۳۹۵ شمسی چند حمله تروریستی به زیارتگاه سخی و راه‌های منتهی به آن انجام شد که داعش مسئولیت آن‌ها را به‌عهده گرفت. اولین حمله در ۲۰ مهر ۱۳۹۵ مصادف با شب عاشورا با حمله چند عضو داعش به افراد داخل این زیارتگاه اتفاق افتاد.

دومین حمله نیز در مسیر این زیارتگاه در اولین روز فروردین سال ۱۳۹۷ با انفجار بمب در بین افرادی که برای شرکت در مراسم برافراشتن علم امام علی(ع) به سمت این زیارتگاه می‌رفتند، رخ داد. در اول فروردین ۱۳۹۸ نیز بر اثر انفجار ۳ بمب کارگذاری شده بین مردم در مسیر منتهی به زیارتگاه سخی، ۶ نفر کشته شدند.

منبع ابنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.