خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

جریان های نوظهور زائیده دوران رنج غرب است/ اسراف دین برای مقابله فرقه‌های نوظهور نگران کننده است

مدیر گروه نقد عرفان‌های نوظهور مرکز تخصصی کلام و ادیان حوزه علمیه قم هدف برخی جوانان برای ورود به فرقه‌ها را تنها رسیدن به آرامش و موفقیت دانست و گفت: از خرج کردن و اسراف دین در مقابل این‌ فرقه ها نگرانم.

به گزارش خبرنگار ردنا (ادیان نیوز)، حجت الاسلام وحید حاجی آقازاده، مدیر گروه نقد عرفان‌های نوظهور مرکز تخصصی کلام و ادیان حوزه علمیه قم در گفتگویی رادیویی، با نگاهی مبنایی به عرفان‌های نوظهور اظهار کرد: جریان های نوظهور در غرب اتفاق افتاد؛ قرن های ۱۸ ، ۱۹ و ۲۰ که دوران رنج غرب بود منجر به زایش جریان های نوظهور و در نهایت امانتداری غیراستاندارد و به همان شکل وارد ایران شد و ما اصرار داریم همان را بگوییم.

وی با تأکید بر اینکه محصولی که محل تولدش جامعه غیردینی است چرا اصرار داریم به آن ضریب دینی بدهیم؟، افزود: جریانی که ادعای دینی در جامعه مسیحی‌زده و کلیسازده دارد چرا در جامعه خود به کسی که فارغ از مناسک دینی فقط دنبال آرامش است، ارائه دهیم بنده با اینکه دین را هیمنه کامل کنیم، مخالفم چرا که آن جوان بدون اراده درگیری و اصطکاک با دین در این جریان‌ها تنها به دنبال رسیدن به آرامش یا موفقیت است به طور مثال کسی که سراغ یوگا می رود کاری به الاهیات یوگا ندارد بنابراین اصلا نیازی به آموزش انحراف یوگا به او نیست.

حجت الاسلام حاجی آقازاده خاطرنشان کرد: تمام دغدغه مندان دین باید از ابتدا مراقب بخش خرافات دین می‌بودند و عرفان‌های نوظهور را کامل به جامعه شناس و روان شناس واگذار می‌کردند، فقدان جامعه‌شناس و روانشناس متخصص در عرصه جریان‌های نوظهور اتفاق نامبارکی است که متأسفانه ادامه هم دارد.

وی ابراز کرد: از خرج کردن و اسراف دین در مقابله با فرقه های انحرافی نگرانم؛ آنجا که موضوع دینی نیست طلاب و روحانیون نباید آن را نقد کنند بلکه باید به جامعه شناس و روانشناس منخصص سپرده شوند.

مدیر گروه نقد عرفان‌های نوظهور مرکز تخصصی کلام و ادیان حوزه علمیه قم تصریح کرد: در ایران چون جمهوری اسلامی است نه به عنوان مدل حاکمیت بلکه به معنای نگرش دینی و چون شیعه هستیم با هر سخن یا حرکت افراد در این زمینه سریع جبهه گرفته و به تقابل به دین متهمش می کنیم درحالی آن فرد اصلأ آگاهی در این موضوع ندارند. تمام حرفم این است یک جامعه با نگرش دین نباید نگاه حداکثری دینی به محصول جامعه غیردینی داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه هر فرقه ای نیازمند نقد است اما نه به طوری که تمام و هینمه صدردرصدی دین در تقابل با آنها قرار گیرد، ادامه داد: با این موضوع که در لباس دین و از طریق دین به تقابل با این فرقه برآییم، موافق نیستم لازم است افراد متخصص جامعه شناس نیز ورود پیدا کنند و الزاما روحانیون با طرح مسائل اسلامی مقابل این فرقه ها نایستند.

حجت الاسلام حاجی آقا زاده با اشاره به اینکه جامعه نقادانه عرفان های نوظهور تأکید بر خوانش دینی دارند در حالی که هدف برخی اصلأ دینی نیست، اظهار کرد: جوان جذب شده این فرقه ها که خدای کج و معج دریافت کرده و با خواندن کتاب‌های روانشناسی در زمینه خداشناسی خود دچار مشکل شده است، هدفش تنها آرامش یا کسب موفقیت بوده است و کاری به دین نداشته است.

مدیر گروه نقد عرفان‌های نوظهور مرکز تخصصی کلام و ادیان حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه روحانیت در بخش دینی باید وارد مقوله عرفان ها نوظهور شود، عنوان کرد: در خصوص «شیطان پرستی» سالهای گذشته بسیاری از متدینین جامعه را پر از استرس های بی مبنا کردند در حالی که نباید مباحث متورم شده‌ای را که در حد درک افراد نیست مطرح کنیم چنین مقوله هایی نیازمند متخصص علوم انسانی است و در زمینه عرفاف حلقه هم به اندازه ای که دغددغه مندان و متدین دینی سخن گفتند اگر متخصصان پزشکی حرف می زدند این همه هزینه جراحی نمی دادیم.

خبرنگار: ملیحه ترزفان

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.