خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

از پینه عبادت تا پینه خدمت

یک کارشناس مذهبی گفت: امام سجاد(ع)، فقط پینه پیشانی و عبادت نداشتند، بلکه پینه خدمت داشتند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسین ابراهیمی در گفت‌وگو به مناسبت سالروز میلاد امام سجاد(ع) با اشاره به اینکه مسلمانان باید از سیره اهل‌البیت(ع) بهره کافی را ببرند، اظهار کرد: ما مسلمانان باید از فرصت ولادت اهل‌بیت(ع) بهره کافی برده و نگاه دوباره‌ای به زندگی و شخصیت آن بزرگواران داشته باشیم تا بتوانیم برای زندگی و جامعه‌ خودمان، توشه‌ای را از گنجینه سیره اهل‌بیت(ع) به دست آوریم.

وی با اشاره به اینکه تصویر ذهنی مردم نسبت به امام سجاد(ع) ناقص است، عنوان کرد: زمانی که نام امام سجاد(ع) به گوش می‌رسد مردم را به یاد بیماری ایشان در ماجرای کربلا، اشک‌های آن حضرت پس از آن مصیبت، عبادت‌ها و سجده‌های ایشان و یا کتاب صحیفه سجادیه می‌اندازد، اما تمام این ویژگی‌ها، تصویر کاملی از امام سجاد(ع) به ما مسلمانان نمی‌دهد.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که باید ابتدا نیاز جامعه را دید و بعد به زندگی اهل‌بیت(ع) نگریست تا بتوان نقصی را برطرف کرد. یکی از مسائلی که هیچ‌وقت مردم -به دلیل عملکرد بد و ظاهرسازی بعضی از مسئولان خطاکار- حس خوبی به آن ندارند موضوع پینه پیشانی و اثر سجده در نماز است. مردم نسبت به عبادت خدا و سجده حس بدی ندارند و حس بد مردم به این مسئله به این دلیل است که برخی افراد با وجود پینه بر پیشانی آنگونه که خود را اهل عبادت نشان می‌دهند، نیستند.

ابراهیمی با اشاره به اینکه در زندگی امام سجاد(ع) نکته‌ای وجود دارد که ما از آن بی‌خبریم و متاسفانه هرگز به ما گفته نشده است، گفت: پس از شهادت امام سجاد(ع) زمانی که امام باقر(ع) به همراه جمعی از مسلمین ایشان را غسل می‌دادند آثار زخم‌هایی قدیمی را در پشت حضرت مشاهده می‌کنند. مسلمین حاضر در آن مکان از امام باقر(ع) در رابطه با علت این زخم‌های حضرت سوال می‌کنند و به واقعه کربلا ارتباطش می‌دهند، اما امام باقر(ع) دلیل این زخم‌ها را جای انبان‌هایی می‌داند که امام سجاد(ع) شبانه به خانه فقرای شهر اعم از مسلمان، مسیحی، یهودی و حتی کسانی که پیرو آن حضرت نبودند، می‌بردند. نکته‌ای که ما به عنوان مسلمان می‌توانیم از این ماجرا درس بگیریم این است که امام سجاد(ع) فقط پینه پیشانی و عبادت نداشتند، بلکه پینه خدمت داشتند. این مسئله‌ای است که نیازش در جامعه ما حس می‌شود.

وی افزود: مسئولان باید نگاه کاملی به اهل‌البیت داشته باشند تا بتوانند الگوی درستی را از آن بزرگواران بگیرند. صادقانه بودن عبادت به این است که عابد، اهل خدمت به خلق خدا نیز باشد. امام سجاد(ع) نه تنها اهل خدمت کردن به مردم بودند، بلکه به صورت پنهانی و خالصانه این کار را انجام می‌دادند. در جامعه ما برای خدمت کردن به مردم ده‌ها دوربین روشن می‌شود تا دست یک نیازمند گرفته شود. مردم آن زمان، پس از امام سجاد(ع) تازه متوجه شدند که چه کسی شبانه برای آن‌ها آذوقه می‌آورده است و اینگونه خدمت خالصانه را باید از این امام بزرگوار آموخت.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: این مسئله‌ای است که در جامعه ما گمشده و به شکل ناقص آموخته شده است. اهل‌بیت(ع) اگر اهل عبادت بودند، اهل خدمت به خلق خدا نیز بودند و این موضوعی است که باید به آن بسیار توجه شود. عبادت باید موتور محرکی باشد برای خدمت کردن و اهل‌البیت و امام سجاد(ع) باید الگوی ما مسلمانان باشند.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: من همیشه به جوانان گوشزد می‌کنم تا از سیره اهل‌البیت(ع)، این گوهر کمیابی که به سختی در دیگر ادیان دنیا یافت می‌شود، استفاده کنند و الگو بگیرند. این که مقبره اهل‌البیت(ع)، باشکوه ساخته می‌شود به این دلیل است که همیشه در یادها باقی بمانند و به دست فراموشی سپرده نشوند تا مسلمانان بتوانند در زندگی خود این بزرگواران را به عنوان الگوهایی کامل قرار دهند و بهره کافی را ببرند.

منبع ایسنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.