جایگاه حضرت مریم (س) در تقویت پیوند بین پیروان اسلام و مسیحیت
عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد:
عضو مجلس خبرگان رهبری در سخنانی بر اهمیت و جایگاه حضرت مریم (س) در تقویت پیوند مستحکم بین پیروان دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت تأکید کرد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی، عضو مجلس خبرگان رهبری در دوازدهمین دور گفتوگوهای اسلام و مسیحیت ارتدوکس روسیه که صبح امروز، دوم اسفندماه در صومعه دانیال نبی مسکو برگزار شد، ضمن ارائه مقاله خود، بر جایگاهی که حضرت مریم(س) در قرآن دارند و تقدس و احترام به ایشان میان مسلمانان تأکید کرد.
وی افزود: همین اعتقاد و احترام از سوی مسلمانان نسبت به حضرت مریم (س) و حضرت عیسی (ع) موجب پیوند مستحکم و روابط دوستانه و همزیستی مسالمت آمیز تاریخی بین پیروان دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت در روسیه شده و این روابط به الگویی جهانی تبدیل شده است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی، عموم بحرانهای انسانی، چه طبیعی و چه غیر طبیعی فارغ از علل و عوامل آن، دین، باورهای ایمانی و رهبران مذهبی در هر سه زمان قبل از بحران، حین بحران و بعد از بحران دانست و به دو شکل آن را مؤثر قلمداد کرد.
وی اظهار کرد: در کشور من، ایران که دارای فرهنگ و تمدنی کهن است، تجربههای گرانسنگی از نقش دین و رهبران مذهبی به خصوص در نیم قرن اخیر پدید آمده است. از جمله در وحدت ملی و انسجام اجتماعی در ۴۴ سال قبل در پیروزی انقلاب اسلامی که با نقش بی بدیل امام خمینی (ره) به عنوان یک رهبر دینی صورت گرفت.
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: تجربه اخیر ما در دوران کرونا چه در اوج بحران و چه در شرایط روحی و روانی پساکرونا و پیامدها و آسیبهای اجتماعی آن، محافل مذهبی و رهبران دینی بیشترین نقش را داشتند.
وی در ادامه با اشاره به نقش همفکری و همکاری رهبران ادیان الهی (گامی فراتر از گفتوگو)، گفت: یک گام فراتر از گفتوگو یعنی همفکری و بلکه همکاری و برداشتن گامهای مشترک برای خدمت به بشریت امروز برای کنترل بحرانهای اجتماعی و برقراری آرامش روانی و روحی به خصوص در بین نسل جوان امروز در سایه عشق به خداست.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی معتقد است که برای انجام این رسالت مقدس، اولین گام آمادگی درونی است و سپس عملیسازی آن در ارکان مختلف اجتماعی برای کمک به جوانان به یاری رهبران دینی و ارکان حکومتی که در بحرانهای مختلفی به سر میبرند.
وی در پایان سخنانش پیشنهاد داد که آینده گفتوگوهای خود را به این موضوع اختصاص دهیم.
بنابر اعلام این خبر، این دور از گفتوگوها با موضوع خدمات عمومی جوامع مذهبی در جهان پس از همهگیری از اول تا سوم اسفندماه در مسکو برگزار میشود و مقالاتی با موضوعات تعامل بین سیستمهای آموزش کشیشها در دانشگاه، خدمات اجتماعی دینداران در دنیای پس از کرونا، پیشنیازها و عوامل توسعه همکاری روسیه و ایران در حوزه اجتماعی و بشردوستانه پس از همهگیری در این نشستها ارائه خواهد شد.
نقش آموزش در انسجام دینی و اجتماعی در جهان پساکرونا، بحران اعتقادی و انسجام دینی، خدمات اجتماعی در کلیسای ارتدکس روسیه و درسهای همهگیری، کرونا از منظر قرآن و علوم عقلی و نقش زنان و خانواده در انسجام مذهبی در جامعه در پسابحران جهان از دیگر موضوعات مورد توجه در این گفتوگوها خواهد بود.