به گزارش ادیان نیوز، این مرجع تقلید امروز در دیدار اساتید، طلاب و فضلای استان مرکزی مقیم حوزه علمیه قم، اظهارداشتند: طلبگی از پرفضلیت ترین و با ارزش ترین شغلها است، بنابراین باید قدر این نعمت را بدانیم و شکر گزار آن بود.
معظم له به روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) که فرمودند« کسی که در راه علم قدم بگذارد، مانند کسی است که روزها را روزه داشته و شبها را به عبادت سپری کرده است » اشاره کردند و افزودند: این روایت بیانگر ارزش عالم و علم در اسلام است.
حضرت آیت الله نوری همدانی مجاهدین و علما را دو قشر تأثیر گذار در جامعه دانستند و در ادامه خاطر نشان ساختند: دنیای امروز نیازمند به عالمان فرهیخته است، زیرا بشر امروز از همه طرف مورد تهاجم ضد فرهنگی و ضد دینی قرار گرفته است و جنگ نرم و سخت حاکم است، این چنین دنیایی نیازمند عالمان باسوادی است که بتوانندپاسخگوی نیازهای اقتصاد، سیاسی و فرهنگی جامعه بشری باشند.
این مرجع تقلید افزودند: علم فقه و فقه جواهری از کاملترین علوم است، علم فقه، ابعاد وسیعی مانند اخلاق ، اقتصاد، سیاست و… را در برمی گیرد و برای این که در این ابعاد گام برداریم و به مهارت برسیم، نیازمند ارادۀ قوی، همّت و نظم هستیم که از ضروریات طلبگی نیز می باشد.
معظم له ابراز داشتند: فقیهان و بزرگان دین در گذشته با داشتن این عناصر به درجات علمی بالایی رسیدند و از این طریق خدمات شایسته ای به اسلام کردند و نمونه بارز آن امام خمینی(ره) بود.
این مرجع تقلید ابراز داشتند: لازم است طلاب از اساتید خوب اخلاقِ که توانستهاند مراتب اخلاق را در خود تجلی دهند، بهره ببرند. وجود این گونه اساتید برای ترقی و پرورش طلاب در حوزه، ضروری است.
حضرت آیت الله نوری همدانی گفتند: سحری خیزی و تهجد از دیگراصول طلبگی است و بعضی از علمای گذشته طلابی که تهجد نداشتند را تعلیم نمی دادند و درس دادن به آنها را برای خود حرام می دانستند، این موضوع بیانگر اهمیت نماز شب بویژه در بین حوزویان است.
ایشان افزودند: امام خمینی(ره) یکی از عالمان فرهیخته، شایسته، متعهد دارای اراده قوی، جدی و منظم بودند که توانستند با حرکت بی نظیر، تزلزلی بزرگ در ارکان حکومت استکبار و ایادی آنها در منطقه ایجادکنند و با حرکت خود باعث بیدارگری مردم دنیا در برابر ظالمان و استعماگران شوند.
منبع: حوزه