رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: حوزه به همان اندازهای که به علم نیاز دارد، بیش از آن به تهذیب نیاز دارد. ما طلبهها باید مهذّب شویم تا اینکه انشاءالله بتوانیم دین خدا را یاری کنیم.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، متن سخنان آیت الله فاضل لنکرانی به مناسبت شروع ماه رجب و در ابتدای درس خارج اصول به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا محمد و آله الطاهرین
امروز روز اول ماه رجب هست، از ماههای بسیار باعظمت و از زمانهایی است که خدای تبارک و تعالی عنایات خودش را بر بشر و بر کسانی که دنبال تقرّب به او هستند، بیشتر میکند، اولیای خدا برای خودشان در ماههای رجب، شعبان و رمضان برنامههای و مراقبتهای خاصی از خودشان دارند، ارتباطات، اذکار و دعاهای خاص وجود دارد، رجب یکی از بهترین زمان برای استغفار و توبه است که انسان زودتر موفق به توبه میشود، اسباب توبه فراهم است.
اینکه خدای تبارک و تعالی در این ماه چه تصرفی در نفوس بندگان دارد که این حالت برای اولیای خدا به وجود میآید تا تضرعشان و توجهشان به خداوند بیشتر بشود. امام صادق(ع) هر روز ماه رجب این دعا را میخواندند «خَابَ الْوَافِدُونَ عَلَى غَیْرِکَ وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلاَّ لَکَ» آنهایی که وفود بر غیر تو کردند، آنهایی که همه امیدشان را جای دیگر بردند و نگاه و توجهشان را، آمال و آرزوهایشان را در غیر تو دیدند، وفود این است که بالأخره انسان جایی استقرار پیدا کند، بنشیند، به امیدی حضور پیدا کند. حضرت میفرماید اینها قطعاً خاب هستند؛ یعنی اینها ناامید هستند، اگر انسان بر غیر خدا وفود پیدا کرد، قطعاً ناامید است و امیدش را از دست میدهد، به نتیجهای نمیرسد، خائب یعنی کسی به مقصود نمیرسد.
علم میخواهیم از خدا باید بخواهیم، رزق، عزت، سلامتی، همه چیز از را خدا بخواهیم. وفود در همه امور دنیوی و اخرویمان باید باب خدای تبارک و تعالی باشد، البته با لفظ گفتنش آسان است، اما اینکه دل و نفس انسان این را باور داشته باشد، این حالات باید در ماه رجب برای ما به وجود بیاید. «وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلاَّ لَکَ»، آنهایی که حاجاتشان را از غیر تو دنبال کردند، اینها خسران میبینند تا دنباله این دعا که موفق به خواندن این هستید انشاءالله.
عرض کردم امام صادق(ع) هر روز ماه رجب این دعا را میخوانده، این درس برای ما و شماست، این بهترین راه برای سیر و سلوک است؛ سیر و سلوک همین است، انسان این ایام مراقبتهای ویژهای از خودش کند، خودش را تطهیر کند، باورهای خودش را درست کند، بعد دیگر چشم، گوش، زبان و فکرش کنترل میشود. اینکه کسی زبانش در اختیار خودش نیست، هر نسبتی را به هر کسی میدهد، هر اهانتی را میکند، این معلوم میشود که نفسش یک نفس رهاشده از معنویات و تدین است، اما اگر نفس در مسیر تدین باشد، اعضا و جوارح انسان کنترل میشوند.
حوزه به تهذیب بیش از تحصیل علم نیازمند است
علی ای حال هم ماه مبارک رجب ولادت با سعادت امام باقر(ع) و میلاد امیرالمؤمنین(ع)، میلاد امام جواد(ع) را تبریک عرض میکنیم و برخی از شهادتهایی هم که واقع شده را تسلیت عرض میکنیم. در هر صورت، توجه کنیم زمان و عمر به سرعت میگذرد و چیزی از عمر انسان باقی نمانده. ده بیست سال کمتر و بیشتر، با این شرایطی که امروز در دنیا وجود دارد، انسان باور دارد که از یک ساعت بعد هیچ خبری ندارد. در هر صورت خودمان را بسازیم، تهذیب کنیم، حوزه به همان اندازهای که به علم نیاز دارد، بیش از آن به تهذیب نیاز دارد. ما طلبهها باید مهذّب شویم تا اینکه انشاءالله بتوانیم دین خدا را یاری کنیم.