اندونزی، بزرگترین کشور با اکثریت مسلمان، ممکن است نسبت به سایر کشورها دیرتر وارد حوزه بانکداری اسلامی شده باشد اما به لطف چند مزیت عمده از جمله جمعیت بالای مسلمانان و تعداد بالای افراد شاغل، در حال تبدیل شدن به کشوری پیشرو در این حوزه است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، وب سایت آنتار نیوز Antara News، در گزارشی به پیشرفت بانکداری اسلامی در اندونزی پرداخته و در آن از عزم دولت این کشور برای تبدیل شدن اندونزی به کشوری پیشرو در زمینه بانکداری اسلامی خبر داده است.
بر اساس این گزارش اندونزی، بزرگترین کشور با اکثریت مسلمان، ممکن است نسبت به سایر کشورها دیرتر وارد حوزه بانکداری اسلامی شده باشد اما به لطف چند مزیت عمده از جمله جمعیت بالای مسلمانان و تعداد بالای افراد شاغل، در حال تبدیل شدن به کشوری پیشرو در این حوزه است. پیشبینی شده که این کشور جنوب شرقی آسیا ۱۸۴ میلیون بزرگسال مسلمان داشته باشد که بیش از ۵۰ درصد آنها از طبقه متوسط بالا و بیشتر در بخش خصوصی فعال هستند.
در ادامه گزارش آمده است: خدمات مالی اسلامی، حتی با وجود همهگیری کرونا با سرعت بالایی در حال رشد در جهان است؛ میزان داراییهای بانکی اسلامی اندونزی در سال ۲۰۲۰، ۱۰,۹ درصد رشد داشته است.
اریک توهیر(Erick Thohir) وزیر شرکتهای دولتی اندونزی در این باره گفت: از نظر تأمین مالی، بانکداری اسلامی در اندونزی بیشترین رشد را به میزان ۹,۴ درصد ثبت کرد که بسیار جلوتر از بانکداری متعارف که فقط ۰.۵۵ درصد رشد داشته، بوده است. علاوه بر این، سهم بازار سرمایه اسلامی به ۱۷.۳۹ درصد در اقتصاد اندونزی رسیده و تعداد تعاونیها فعال در بخش پس انداز، وام و تأمین مالی شرعی به ۴۱۱۵ واحد رسیده است.
براساس گزارش توسعه مالی اسلامی ۲۰۲۰، اندونزی در جایگاه دوم جهانی و بر اساس شاخص جهانی اقتصاد اسلامی ۲۰۲۰ ، اندونزی در جایگاه چهارم در جهان قرار دارد؛ همچنین بر اساس شاخص جهانی رتبهبندی در حوزه اقتصاد شرعی و مالی، اندونزی در میان ۱۰ اقتصاد برتر در زمینههای مالی، صنعت غذایی و مد جای گرفته است.
توهیر تأکید کرد: به عنوان یک کشور با بیشترین جمعیت مسلمان، با عزم راسخ قادر خواهیم بود بر همه چالشها غلبه و فرصتها را به رشدی آرام و پایدار تبدیل کنیم.