رئیس گروه مطالعات فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی گفت: در قرآن مجید، طبیعت همانند انسان با خدا گفتوگو میکند و تسبیح میگوید؛ لذا طبیعت از نظر مومنین مقدس است و هرگز مومنین به طبیعت تجاوز نمیکنند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، به نقل از کانال تلگرامی آیتالله محقق داماد، در اقدامی بینظیر و به دعوت پاپ فرانسیس، چهرههایی از تمامی ادیان اصلی دنیا در واتیکان گرد هم آمدند تا با رایزنی با یکدیگر و تبادل آرا با دانشمندان برجسته جهان، بیانیهای عملی درباره مسائل مرتبط با تغییرات اقلیمی صادر و از پاپ درخواست کنند که به نمایندگی از همه ادیان آن را به رهبران سیاسی شرکتکننده در کنفرانس Cop۲۶ تسلیم کند.
آیتالله سید مصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی از ایران به عنوان یکی از متفکرین شیعی در این گردهمایی شرکت کرد و ضمن امضای بیانیه مشترک ادیان به ایراد سخنرانی پرداخت که خلاصه آن بدین شرح است؛
«بحران محیط زیست که امروز سیاست بشر را بر روی کره زمین سخت و دشوار کرده، یک بحران اخلاقی و فکری است و برای حل آن،رهبران دینی میتوانند نقش مهمی ایفا کنند. نگاه بشر به جهان پیش روی خویش دوگونه نگاه است؛ الهی و غیر الهی.
در نگاه الهی مجموعه جهان پیش رو اعم از انسان، حیوانات، کوهها و دریاها و سایر بخشهای طبیعت یک مجموعه هستی و همه مظاهر آفریدگار و نشاندهنده او هستند، در حالی که در نگاه نخستین بشر برای طبیعت احترام قائل است و خود را جزئی از آن می داند. در قرآن مجید، طبیعت همانند انسان با خدا گفتگو می کند و تسبیح خدا میگوید؛ لذا طبیعت از نظر مومنین مقدس است و هرگز مومنین به طبیعت تجاوز نمیکنند.
به موجب آنچه در متون مقدس قرآن آمده نیز، خدا در آغاز آفرینش انسان، او را به دو امر مستلزم نموده است، یکی اجتناب از قتل نفس و دیگری اجتناب از آلوده کردن طبیعت و متاسفانه امروز بشر به عهد الهی وفا نکرده و مرتب کشتار بیگناهان و تخریب و فساد در طبیعت میشود. رسالت پیروان ادیان در جهان معاصر اتحاد برای رساندن پیام الهی و تحقق و وفای به این دو تعهد خداوند است».
لازم بذکر است که بیست و ششمین کنفرانس جهانی تغیرات اقلیمی Cop۲۶ در ماه نوامبر امسال در شهر گلاسکو اسکاتلند برگزار خواهد شد و پس از کنفرانس پاریس در سال ۲۰۱۶ که منجر به توافق اقلیمی شد، مهمترین نشست رهبران سیاسی دنیا برای مواجهه با مشکلات اقلیمی خواهد بود.