همایش ملی مؤلفههای مکتب فلسفی شیراز و تأثیر آن بر حکمت متعالیه با عنوان «ملاصدرای شیرازی» به همت مجمع عالی حکمت اسلامی شعبه فارس در شیراز برگزار میشود.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجتالاسلام محمد عباس زاده جهرمی استادیار دانشگاه جهرم اظهار کرد: همایش ملی ملاصدرای شیرازی با محورهای مؤلفههای فلسفی مکتب شیراز و تاثیر آن بر حکمت متعالیه، مؤلفههای کلامی مکتب شیراز و تأثیر آن بر حکمت متعالیه، مؤلفههای عرفانی مکتب شیراز و تأثیر آن بر حکمت متعالیه، مولفههای تفسیری و حدیثی مکتب شیراز و تأثیر آن بر حکمت متعالیه، برگزار می شود.
وی با بیان اینکه این همایش همزمان با روز ملی ملاصدرا برگزار میشود، ادامه داد: مهلت ارسال چکیده مقالات به این همایش تا ۳۰ بهمن ماه سال ۱۴۰۰ و مهلت ارسال اصل مقالات تا ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۱ است. زمان برگزاری این همایش نیز یکم و دوم خرداد ماه سال ۱۴۰۱ اعلام شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از اهداف این همایش تبیین فلسفی، عرفانی و کلامی «مکتب شیراز» گفت: ملاصدرای شیرازی در فلسفه با «حکمت متعالیه» شناخته میشود و معروف به صدرالمتألهین است. از این روز این همایش با نگاهی به تأثیر مکتب شیراز بر حکمت متعالیه برپا میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه جهرم تصریح کرد: این همایش به همت مجمع عالی حکمت اسلامی شعبه فارس، آستان مقدس احمدی و محمدی، دانشکده الهیات دانشگاه شیراز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، مرکز مدیریت حوزه های علمیه برادران و خواهران، بنیاد فارس شناسی، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری شیراز، بنیاد حکمت اسلامی صدرا، دانشگاه جهرم و پایگاه استنادی جهان اسلام برگزار خواهد شد.
عباس زاده جهرمی بیان کرد: دبیرخانه همایش از آثار پژوهشی اساتید، صاحب نظران و پژوهشگران حوزه و دانشگاه که دربارۀ موضوعات پیشنهادی یا دیگر موضوعات مرتبط با این حوزه به رشته تحریر درآمده باشند، استقبال میکنند.
به گفته وی علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به نشانی: https://shiraz.hekmateislami.comیا مجمع عالی حکمت اسلامی شعبه فارس به نشانی شیراز-خیابان ۹دی-روبهروی مرکز مدیریت حوزههای علمیه استان فارس مراجعه کنند.
محمد بن ابراهیم قوامی شیرازی ملقب به صدرالمتألهین یا ملاصدرا، از بزرگان فلسفه اسلامی و از بزرگترین دانشمندان جهان، در نهم جمادی الاولی سال ۹۸۰ قمری در شیراز دیده به جهان گشود.
صدرالدین محمد در علوم متعارف زمان، بهویژه در فلسفه اشراق، مکتب مشاء، کلام، عرفان و تفسیر قرآن مهارت یافت. او آثار فلسفی متفکرانی چون سقراط و فلاسفه همعصر او، افلاطون، ارسطو و شاگردانش و دانشمندانی چون ابنسینا و خواجه نصیرالدین طوسی را بهطور دقیق بررسی کرد، موارد ضعف آنها را باز شناخت و مسائل مبهم مکاتب را به خوبی تشریح کرد.
ملاصدرا از مکتب اشراق، بهرهها برد ولی هرگز تسلیم عقاید آنان نشد و اگرچه شاگرد مکتب مشاء بود، اما هرگز مقید به این روش نشد. حکمت متعالیه، مهمترین کتاب ملاصدرا به شمار میآید که حاوی ژرفترین پاسخها به مسائل فلسفی است.
اول خرداد ماه به نام روز ملی صدرا در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است.