سخنران حرم کریمه اهل بیت(ع) با تأکید بر اینکه حرکت بدون علم و دانش انسان را به ضلالت و گمراهی سوق میدهد، بیان کرد: انسان باید دینشناس باشد؛ متأسفانه گاهی به دلیل فقدان نگاه دینشناسی، کاری را در پیش میگیریم که از ابتدا اشتباه است؛ کسانی که دینشناس نباشند، هر چیزی که بگویند و هر مسیری را که در پیش بگیرند، گمراهی خواهد بود.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجتالاسلام والمسلمین حسینی قمی، استاد حوزه علمیه شانزده خردادماه طی سخنانی در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) ضمن اشاره به فرازهایی از نهجالبلاغه، حکمت ۲۸۲ را مورد توجه قرار داد و اهمیت دینشناسی اظهار کرد: کسانی که دینشناس نباشند، کلام و فعلشان گمراهی است؛ کسانی که دینشناس نباشند، هر چیزی که بگویند و هر مسیری را که در پیش بگیرند، گمراهی خواهد بود.
وی با اشاره به خطبه ۱۵۴ نهجالبلاغه، ادامه داد: «فَإِنَّ الْعَامِلَ بِغَیْرِ عِلْمٍ کَالسَّائِرِ عَلَى غَیْرِ طَرِیقٍ، فَلَا یَزِیدُهُ بُعْدُهُ عَنِ الطَّرِیقِ الْوَاضِحِ إِلَّا بُعْداً مِنْ حَاجَتِهِ»، کسی که دانشی نداشته باشد و مسیری را برود، همچون کسی است که بیراهه حرکت میکند، لذا هر اندازه از جاده اصلی دور میشود، از حاجت خود دورتر میشود.
سخنران حرم کریمه اهل بیت(ع) با تأکید بر اینکه حرکت بدون علم و دانش انسان را به ضلالت و گمراهی سوق میدهد، بیان کرد: انسان باید دینشناس باشد؛ متأسفانه گاهی بهدلیل دینشناس نبودن، کاری را در پیش میگیریم که از ابتدا اشتباه است.
وی در ادامه به روایتی از امام صادق(ع) اشاره کرد و افزود: براساس تأکید اهل بیت(ع)، ارزش برآورده کردن حاجت مؤمن، از طواف در محضر ولی خدا و امام(ع) بالاتر است؛ اگر دینشناس نباشیم به تعبیر مولیالموحدین علی(ع) «جَاهِلُکُمْ مُزْدَادٌ» خواهیم شد.
حسینی قمی در ادامه با اشاره به برخی از مصادیق در رابطه با اهمیت دینشناسی، گفت: اگر پدر و مادر انسان را از عمل مستحبی چون حضور در هیئت مذهبی منع و از فرزندش درخواست کند تا بماند و به او کمک کند، در این صورت اگر دینشناس باشیم، متوجه خواهیم شد که امر پدر و مادر مقدم بر حضور در هیئت مذهبی است.
وی یادآور شد: در روایتی آمده که فردی خدمت امام صادق(ع)، عرضه میدارد؛ اگر در حین نماز مستحبی چون نماز جعفر تیار که در فرازهای پایانی آن قرار داریم، پدر و مادر صدایم کردند تکلیف چیست؟ امام(ع) میفرمایند: بین پدر و مادر فرق است و اگر پدرت وسط نماز مستحبی صدایت کرد تسبیح «سبحانالله و اللهاکبر» بگو تا ایشان متوجه شود که نماز مستحبی میخوانی و بعد از نماز به خدمت پدر برس؛ اما اگر مادر صدایت کرد نماز مستحبی را رها کن و خدمت ایشان شرفیاب شو و بگو «فلیقل لبیک»، مادر جان چه امری داری در خدمتت هستم.
سخنران حرم کریمه اهل بیت(ع) ضمن اشاره به گریه نونهالان در حین نماز اول وقت مساجد و اماکن متبرکه، با بیان اینکه آرام کردن فرزند بیتاب و جلوگیری از گریه کودکان، افضل از عمل مستحبی نماز اول وقت است، اظهار کرد: کسی که دینشناس نباشد، هرچه جلوتر میرود تصور میکند به قرب الهی نزدیکتر میشود، در حالیکه همواره به ضلالت و گمراهی او افزوده میشود.
وی خدمت به زائران حرم اهل بیت(ع) را توفیقی والا و موهبتی ارزشمند توصیف و تصریح کرد: بهتر است پدر و مادر مدتزمان زیارت خود را با فرزندان نوجوان و جوانشان تنظیم و هماهنگ کند؛ چراکه طولانی شدن زیارت برای فردی که هنوز به آن معرفت دست نیافته تحملناپذیر است؛ قطعاً کوتاه کردن زیارت به خاطر بیتابی فرزند، ثواب زیارت را افزایش خواهد داد؛ «الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاهَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا…»(آیه ۲/ سوره ملک).
حسینی قمی با اشاره به اینکه سیره اهل بیت(ع) مملو از احترام و ارزشمندی به فرزندان است، یادآور شد: امام خمینی(ره) در نقلی میفرمایند: من حاضرم ثواب تمام عبادتهای خودم را با ثواب تحمل شیطنت کودکان توسط مادر معاوضه کنم. «الْجَنَّهُ تَحْتَ أقْدامِ الْأُمَّهاتِ»، تحمل سختیهای مادرانه است که جایگاه این عزیزان را ارتقا میدهد.