خاخام صهیونیستی از ایجاد یک جامعه یهودی در عربستان میگوید
یک روزنامه عبری مدعی است که خاخام صهیونیستی که بارها به عربستان سعودی سفر کرده، به دنبال تشکیل و ایجاد یک جامعه یکپارچه یهودی در عربستان سعودی است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، یک روزنامه عبری اعلام کرد که یک خاخام صهیونیستی که چندین بار از عربستان دیدار کرده، اخیراً به دنبال ایجاد یک جامعه یهودی در این کشور است.
روزنامه عبری جروزالم پست اعلام کرد که «یعقوب یسرائیل هرتزوگ» به دنبال ایجاد نهادی در عربستان برای یهودیانی است که برای کار به عربستان میآیند.
هرتزوگ که تابعیت آمریکا را دارد، از چهار سال پیش به فکر سفر به عربستان سعودی افتاد. وی در اکتبر ۲۰۲۱ از این کشور بازدید کرد. بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی او میخواهد «اولین و بزرگترین» خاخام یهودی در عربستان سعودی شود.
این خاخام صهیونیستی اخیراً اعلام کرد: «عربستان سعودی بزرگترین کشور شبه جزیره است و ۳۵ میلیون جمعیت دارد؛ صدها یهودی در این کشور حضور دارند که اکثرشان نظامیان یهودی آمریکایی، کارمندان سفارتخانهها و تاجران یهودی هستند که در سالهای اخیر با گشایشی که میان اسرائیل و جهان عرب رخ داده، به عربستان رفته و شعبه شرکت خود را در این کشور تأسیس کردهاند».
این خاخام ساکن فلسطین اشغالی همچنین گفت که در ۲۵ سال گذشته بارها به عربستان سفر کرده و بذر انواع محصولات کشاورزی را از اسرائیل به عربستان سعودی صادر کرده است و مسئولان سعودی او را با عنوان «اصلیترین» خاخام عربستان میشناسند.
به گفته وی یهودیان در سالهای گذشته برای سفر به عربستان با مشکل روبهرو بودند و باید به هنگام دریافت ویزا دین خود را اعلام میکردند، اما امروز اظهار دیانت دیگر برداشته شده و یهودیان بدون مشکل میتوانند به این کشور سفر کنند.
یعقوب یسرائیل هرتزوگ تأکید کرد که در پنج سال گذشته از زمان ولیعهدی محمد بن سلمان تعداد یهودیان در عربستان سعودی که در بخش تکنولوژی و مالی مشغول به کار هستند، افزایش یافته و پیشبینی میکند که تعداد آنها در سالهای پیش رو بیشتر شود.
این خاخام صهیونیست همچنین گفت که تمام نهادهای سعودی از جمله وزارت کشور و خارجه او را میشناسند و مجوز برگزاری نماز یهودیان برای ۱۲۰ یهودی را دریافت کرده و گام بعدی این است که مجوز ساخت کنیسه یهودیان در عربستان را بگیرد و پیشبینی میکند در دو یا سه سال آتی در عربستان نیز همانند امارات متحده عربی، مرکزی مخصوص یهودیان ساخته شود.
پیش از این محمد بن سلمان در پاسخ به این پرسش که آیا کشورش از دیگر کشورهای عربی که طی دو سال گذشته با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک برقرار کردند، الگو خواهد گرفت؟ اعلام کرد: ما به اسرائیل به عنوان دشمن نگاه نمیکنیم، بلکه به عنوان یک متحد بالقوه در بسیاری از منافع که میتوانیم برای تحقق آن با یکدیگر تلاش کنیم، نگاه میکنیم.
این درحالی است که روزنامه صهیونیستی «تایمز آو اسرائیل» گزارش داد که «گیل تاماری» خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در جریان سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به عربستان از شهر مقدس مکه بازدید کرد.
«گیل تاماری» تصاویری از خود را در حال رانندگی در بزرگراههای مکه، جایی که ورود غیر مسلمانان به آن ممنوع است، پخش کرده است.
ادارهکل هوانوردی غیرنظامی عربستان نیز اخیراً اعلام کرد که حریم هوایی این کشور به روی تمامی پروازهای غیرنظامی که الزامات لازم را رعایت کنند (از جمله هواپیماهای اسرائیلی) باز است. این تصمیم ریاض استقبال «جو بایدن» را به دنبال داشت.
همچنین «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجی عربستان تأکید کرد که عادیسازی روابط با اسرائیل یک گزینه «راهبردی» است؛ اما الزامات خاصی وجود دارد که باید قبل از آن محقق شود.
پس از امضای توافق سازش میان امارات و بحرین با این رژیم، بارها مقامات سعودی از جمله وزیر خارجه عربستان از ابراز علاقه خود برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی سخن گفتند.