به گزارش ادیان نیوز، روزنامه دانشجویی آمریکایی «دیلی کاردینال» در گزارشی نوشت: لفاظی های «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری خواه انتخابات آمریکا خشم جوامع اسلامی آمریکا و ترس و هراس را در میان دانشجویان مسلمان برانگیخته است.
درست چند ماه پس از آنکه ترامپ خواستار تشکیل بانک داده ها در خصوص مسلمانان شده بود، وی در ماه دسامبر ممنوعیت ورود مهاجران مسلمان به خاک آمریکا را خواستار شد.
«العا فلیفل» دانشجوی دانشگاه واشنگتن گفت: «زمانی که مردم نفرت از مسلمانان را در ذهن خود می پرورانند، در نهایت مسلمانان به عنوان بشر نگریسته نمی شوند و آنها به اهداف آسانی تبدیل می شوند. من احساس نا امنی می کنم.»
در بحبوجه تبلیغات انتخاباتی که بر مسائلی مرتبط با اسلام هراسی متمرکز شده است، اظهارات فلیفل احساسات بسیاری از دانشجویان مسلمان را بازتاب می دهد.
گرچه در دوره تبلیغات انتخاباتی ترامپ احساسات ضد اسلامی تشدید شده، این احساسات پیش از این دوره نیز رایج بوده است. بر اساس نظرسنجی های صورت گرفته در سال ۲۰۱۵، ۵۶ درصد از آمریکایی ها اسلام را در تضاد با ارزش و طرز زندگی امریکایی ها می دانند.
کارشناسان سیاسی معتقدند ترامپ از نقطه ضعف غیر مسلمانان علیه مسلمانان بهره برداری می کند.
در طول نشست اخیر درباره اسلام در مرکز چند فرهنگی دانشجویی در دانشگاه واشنگتن، برخی دانشجوی مسلمان تاکید کردند که گرچه ترامپ و چند نامزد انتخاباتی جمهوری خواه دیگر در آمریکا ممکن است موج اسلام هراسی را در آمریکا تشدید کرده باشند، اما آنها ریشه این مشکل نیستند.
یک دانشجوی مسلمان گفت: «رسانه ها به این مشکل دامن زده اند.»
«نعمان سید» یک دانشجوی مسلمان گفت: «ترامپ هیچ چیزی را تغییر نداده است. در حقیقت مردم در خصوص نفرت خود از مسلمانان مطمئن تر شده اند زیرا آنها اکنون سخنگویی دارند.»
حتی در شهر «مادیسون» در ایالت ایلینوی آمریکا که به عنوان مرکز آزادی معروف است، دانشجویان مسلمان اهداف لفاظی های نفرت انگیز هستند.
فلیفل گفت او و دوستانش که حجاب بر سر دارند در دانشگاه مورد اذیت و آزار قرار می گیرند و متهم می شوند که به داعش تعلق دارند. این در حالی است که در اغلب موارد این بدرفتاری ها گزارش نمی شوند.
«دانیا شکوفه» دیگر دانشجوی مسلمان گفت: دیگر دانشجویان کنار من در کلاس نمی نشینند.
برخی در عین حال اشاره می کنند که با دانشجویان مسلمان هم به واسطه دین شان و هم به واسطه رنگ پوست شان می تواند بدرفتاری شود.
فلیفل گفت: «درک اینکه به عنوان اقلیت در دانشگاه به شما نگریسته می شود، احساس بدی به شما می دهد. این تبعیض تنها مختص مسلمانان نیست بلکه تمامی اقلیت ها را در بر می گیرد.»
دکتر «حیدر المحمد» استادیار دانشگاه واشنگتن گفت: تعیین خط میان نژاد پرستی و اسلام هراسی می تواند کار دشواری باشد. دانشجویان مسلمان نه فقط به خاطر عقایدشان بلکه به خاطر رنگ پوست شان به حاشیه کشانده می شوند.
المحمد گفت: «رفع موانع میان دانشجویان با نژادهای مختلف می تواند بر رفع نژاد پرستی و تبعیض علیه مسلمانان موثر باشد. زمانی که دانشجویان سفید و سیاه پوست، مسلمان و غیر مسلمان در کنار هم تحصیل کنند، من اطمینان دارم احساسات ضد اسلامی نیز رفع می شود.»
منبع: شبستان