وزیر امور خارجه عراق اعلام کرد که کشورش ۱۷هزار و ۳۲۱ اثر باستانی را از آمریکا دریافت کرده است. در میان این آثار لوح گیلگمش قرار دارد. از ژاپن، هلند و ایتالیا نیز آثاری دریافت شدهاند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، فواد حسین، وزیر خارجه عراق در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با حسن ناظم، وزیر فرهنگ و آثار باستانی این کشور اعلام کرد که آثار باستانی دریافت شده از آمریکا به وزارت فرهنگ تحویل داده شدهاند.
فواد حسین ضمن اشاره به اینکه برای فعالسازی پرونده بازپسگیری آثار باستانی قاچاق شده، اقداماتی صورت گرفته است، گفت: «پنج دسته اسناد و مدارک و آثار باستانی به وزارت فرهنگ تحویل دادیم و در سال ۲۰۲۱ نیز ۱۷ هزار و ۳۲۱ اثر باستانی از آمریکا، ۹ قطعه باستانی از ژاپن، ۷ اثر باستانی از هلند و یک قطعه از ایتالیا تسلیم خواهیم کرد.»
وزیر خارجه عراق افزود که مجموع آثار باستانی تحویل گرفته شده از آغاز سال جاری ۲۰۲۱ تا کنون به ۱۷هزار و ۳۳۸ قطعه رسیده است.
فواد حسین در این کنفرانس گفت: «سفارت عراق در واشنگتن مالکیت آثار باستانی قاچاق شده و اثبات عراقی بودن این آثار را دریافت کرد و ما نیز لوح باستانی گیلگمش را از واشنگتن دریافت کردیم.»
لوح گیلگمش شامل قسمتی از حماسه گیلگمش است که از قدیمیترین متون مذهبی جهان به شمار میرود. قهرمان حماسه برای مادر خود رویاهایش را در قالب شعر بازگو میکند. لوح گیلگمش قدمتی ۳۶۰۰ ساله دارد و در منطقهای که در حال حاضر جزو عراق است، پدید آمده است.
حسن ناظم، وزیر فرهنگ و آثار باستانی عراق نیز در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «با هماهنگی و همکاری بیشتر با وزارت خارجه برای بازپسگیری آثار باستانی قاچاق و غارت شده به خارج از کشور، اقدام خواهیم کرد.»
ناظم با اشاره به اینکه تلاشهای بسیاری برای بازپسگیری آثار باستانی از واشنگتن صورت گرفته، گفت که روند بازپسگیری آثار باستانی از آمریکا، بزرگترین فرایند در این حوزه در تاریخ عراق است.
در پی سقوط رژیم صدام حسین در سال ۲۰۰۳ شمار زیادی آثار باستانی به غارت رفتند و از کشور خارج شدند. بسیاری مناطق باستانی عراق هنوز از حفاظت لازم برخوردار نیست، زیرا این کشور فاقد منابع مالی ضرور برای هزینه در این حوزه است.