تبیین هستیشناسی از منظر قرآن در مسجد فاطمه زهرا (س) قاهره
چهارمین هفته فرهنگی مسجد «فاطمه زهرا (س)» قاهره ۲۲ مرداد با شعار «آیات الهی در هستی و آفرینش انسان» در این مسجد افتتاح شد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حسام موافی، استاد بیماریهای داخلی در دانشکده پزشکی قاهره و شیخ محمود الابیدی، امام جماعت مسجد فاطمه زهرا(س) قاهره در این برنامه حضور یافته و سخنرانی کردند.
همچنین شیخ «حسن عوض الدشناوی»، قاری مراسم و «محمد علی جابین»، مبتهل آن بود و حسام موافی طی سخنانی در آن بیان کرد: علم از دین جدا نیست؛ زیرا دین به یادگیری دعوت میکند و ارتباط علم و دین در زندگی ما اهمیت زیادی دارد و تفکر در هستی، عبادتی مورد تأکید در قرآن است.
استاد بیماریهای داخلی در دانشکده پزشکی قاهره درباره تجلی قدرت خداوند در جسم انسان افزود: وظایف هر عضو از بدن، نشانه واضحی از قدرت الهی است، جسم طبیعی نمیتواند آب را ذخیره کند و ۴ عضو قلب، کبد، کلیه و مخ هنگام رسیدن آب به بدن، هوشیار میشوند و خروج آب از بدن نیز با دفع، تعریق و تنفس صورت میگیرد.
وی افزود: خداوند پیش از پرداختن علم جدید به مسئله آب، در قرآن کریم از آن یاد کرده و فرموده است: «وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ: و هر چیز زندهاى را از آب پدید آوردیم»(آیه ۳۰ انبیا) و « فَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَسْقَیْنَاکُمُوهُ وَمَا أَنْتُمْ لَهُ بِخَازِنِینَ: و از آسمان آبى نازل کردیم پس شما را بدان سیراب نمودیم و شما خزانه دار آن نیستید»(آیه ۲۲ حجر).
در ادامه مراسم نیز شیخ محمود الابیدی بیان کرد: از آیات الهی، آسمانهای زیباست و خداوند در قرآن کریم در این باره میفرماید: «أَفَلَمْ یَنظُرُوا إِلَى السَّمَاءِ فَوْقَهُمْ کَیْفَ بَنَیْنَاهَا وَزَیَّنَّاهَا وَمَا لَهَا مِن فُرُوجٍ: مگر به آسمان بالاى سرشان ننگریستهاند که چگونه آن را ساخته و زینتش دادهایم و براى آن هیچگونه شکافتگى نیست»(آیه ۶ سوره قاف).
امام جماعت مسجد فاطمه زهرا(س) قاهره افزود: شخصی که در آفرینش زمین و آیات الهی تفکر میکند، قدرت و حکمت خداوند سبحان را درک خواهد کرد و خداوند زمین را، گهوارهای برای انسان و ستونی استوار قرار داد و رزق و روزی انسانها را در آن مقدر کرد.
وی همچنین یادآور شد: خداوند متعال در قرآن کریم درباره زمین میفرماید: «هُوَ الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ ذَلُولًا فَامْشُوا فِی مَنَاکِبِهَا وَکُلُوا مِن رِّزْقِهِ ۖ وَإِلَیْهِ النُّشُورُ: اوست کسى که زمین را براى شما رام گردانید پس در فراخناى آن رهسپار شوید و از روزى [خدا] بخورید و رستاخیز به سوى اوست» (آیه ۱۵ سوره ملک)، «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنَّکَ تَرَى الْأَرْضَ خَاشِعَهً فَإِذَا أَنزَلْنَا عَلَیْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ إِنَّ الَّذِی أَحْیَاهَا لَمُحْیِی الْمَوْتَى إِنَّهُ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ: و از [دیگر] نشانههاى او این است که تو زمین را فسرده مىبینى و چون باران بر آن فروریزیم به جنبش درآید و بردمد، آرى همان کسى که آن را زندگى بخشید قطعاً زندهکننده مردگان است در حقیقت او بر هر چیزى تواناست»(آیه ۳۹ فصلت).