مولانا قبله ایاز رئیس شورای عقیدتی پاکستان با آیتالله رمضانی در خصوص گفتمان وحدت در جهان اسلام و اقتدار مسلمانان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، همزمان با سفر آیتالله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) به پاکستان، مولانا قبله ایاز رئیس شورای عقیدتی پاکستان (شورای ایدئولوژی اسلامی) با ایشان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار آیتالله رمضانی به بیان فعالیتهای مجمع جهانی اهلبیت(ع) پرداخت و گفت: وظیفه همه ما مسلمانان در زمان کنونی این است که بهترین فکر را برای بشریت ارائه دهیم، چراکه لیبرالیسم به بنبست رسیده و کشورهای مسلمان و رهبران اسلامی باید الگوی اسلامی در زندگی را ارائه کنند. لازمه این مهم شکل گرفتن ارتباطات و تعاملات بیشتر میان علمای اسلام است تا اقتدار مسلمانان بیش از پیش افزایش یابد.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) با اشاره به اقبال روزافزون مردم و نخبگان در جهان به دین مبین اسلام افزود: در دانشگاههای اروپا توجه به دین و بازنگری در نگاه به دین آغاز شده و دنیا تشنه اسلام ناب است.
آیتالله رمضانی با تاکید بر ارتباط عمیق و دوستانه دو کشور برادر ایران و پاکستان خاطر نشان کرد: ارتباطات دینی دو کشور ثمرات مثبتی برای هر دو کشور و جهان اسلام خواهد داشت. دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) ضمن دعوت از رئیس شورای ایدئولوژیک پاکستان برای سفر به ایران، وجود این شورا را نشان از توجه ویژه پاکستان به اسلام و مسلمانان دانست.
وی با توصیه به شورای عقیدتی پاکستان مبنی بر توجه به آموزههای ارائه شده دین از سوی علما و متخصصان دینی و پرهیز از نگاه به برخی موضعگیریها از جمله در برخی مراسمات که منجر به اختلاف میان شیعه و اهل سنت میشود، درباره اعزام متخصصان دینی از ایران به پاکستان اعلام آمادگی کرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی را نرمافزار ایجاد تمدن اسلامی دانست و تاکید کرد: در مختصات تمدن اسلامی باید برای حفظ وحدت تلاش کنیم.
آیتالله رمضانی در همین راستا از شورای ایدئولوژیک پاکستان نیز خواست تا از نهادهای بینالمللی بخواهد در برابر توهینکنندگان به قرآن بایستند و اعلام انزجار کنند.
مولانا قبله ایاز نیز طی سخنانی از حضور آیتالله رمضانی در پاکستان و فرصت ایجاد شده بهمنظور تعمیق روابط و همکاری میان علما و نخبگان ایران و پاکستان ابراز خرسندی کرد.
وی با بیان اینکه تشکیل شورای ایدئولوژیک پاکستان، دستور دولت این کشور است، خاطر نشان کرد: این شورا همچون شورای نگهبان در ایران عمل میکند و علما و بزرگان مذاهب و مکاتب در آن حضور دارند.
آقای قبله ایاز در ادامه افزود: تاکنون تصمیمات ما اجماعی بوده و طبق قانون پاکستان اگر بین مکاتب اختلاف ایجاد شود، باید طبق فقه آنها حل و فصل شود. اگرچه در پاکستان برخی گروهها به اختلافات شیعه و سنی دامن میزنند، اما شورای عقیدتی پاکستان اتحاد میان مسلمانان و وحدت میان شیعه و اهل سنت را دنبال میکند.
رئیس شورای عقیدتی پاکستان با اشاره به فرارسیدن ایام عزاداری ماه محرم تاکید کرد: ما قبل از محرم و شروع مراسمهای عزاداری، جلسهای را برای هماهنگیهای بیشتر تشکیل میدهیم و یکی از ثمرات این جلسه برگزاری پرشور مراسمهای عزاداری محرم، در عین حفظ وحدت است.
قبله ایاز با یادآوری سفر دوسال پیش خود به ایران افزود: دو سال پیش به ایران سفر کردم و در بازدید از برخی نهادها و مراکز اسلامی، نگاه من به ایران تغییر کرد و در من تأثیر مثبتی داشت. متاسفانه ما پژوهشگاهی از فقه تشیع در پاکستان نداریم و دوست داریم عدهای برای فهم استنباط فقه شیعه از پاکستان به ایران بیایند.
در پایان قبله ایاز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمینههای علمی و پژوهشی پیشتاز است، افزود: خوب است متنی برای همکاری میان مجمع جهانی اهلبیت(ع) و شورای ایدئولوژیک پاکستان تنظیم شود تا زمینه همکاریهای علمی و پژوهشی فراهم شود.